Smenjen trener koji je spiskao 160 miliona evra na pojačanja i doveo klub u zonu ispadanja Premijer lige!

Everton otpustio Ronalda Kumana posle očajnih rezultata od starta sezone

  • 1

Ronald Kuman više nije trener Evertona! Čelnici kluba sa Gudisona nisu imali strpljenja za holandskog stručnjaka posle novog poraza, ovoga puta ubedljivog od Arsenala na svom terenu od 5:2.

Everton se ove sezone u prelaznom roku ozbiljno pojačao, mnogi su čak mislili da bi mogli da se umešaju u borbu za jedno od prva četiri mesta, ali su posle 9. kola u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 8 bodova.

Kuman je na pojačanja potrošio ukupno 160 miliona evra, ali tim očigledno veoma loše funkcioniše. Na 9 utakmica u Premijer ligi imaju 5 poraza i dve pobede i dva remija.

Takođe, očajno igraju i u Ligi Evrope, gde su poslednji u grupi sa jednim bodom iz tri kola i nadomak su eliminacije, pošto su im i Atalanta i Lion odmakli na čelu tabele.

Umesto Kumana Everton će za naredni meč voditi Dejvid Ansvort, koji je menadžer tima do 23 godine, koji će biti prelazno rešenje.

Kao kandidati da zamene Kumana figuriraju trener Barnlija Šon Dajč, kao i trener Votforda Marko Silva.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja

    23. oktobar 2017 | 18:38

    Da je kojim slucajem tih 160 mil.evra pogresno ulozio srpski trener sada bi nas verovatno bombardovali...ovako samo otkaz i kao da nista nije bilo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA