Veliki Bufon se oprašta od fudbala: Najbolji golman današnjice ide u penziju, postoji samo jedan uslov da ga spreče!

Velikan odlučio da okači rukavice o klin na kraju sezone

  • 15

Još jedna legenda fudbala se oprašta! Bila je ovo godina u kojoj smo videli penzije nekih od najvećih fudbalera današnjice, a poslednji u nizu koji je ozvaničio da će u penziju jeste najveći golman koga je fudbal imao u poslednje dve decenije, a sasvim sigurno i jedan od najvećih svih vremen - Đanluiđi Bufon.

Golman Juventusa i reprezentacije Italije zvanično je obelodanio da će se na kraju sezone povući i da više neće braniti, a nema sumnje da će to rastužiti mnoge njegove fanove, naročito navijače Italije i Juvenutsa.

- Ovo je moja poslednja sezona, i siguran sam da je to pravi potez koji radim. Godina ili dve više ne bi promenila ništa što sam već uradio - rekao je Đanuiđi Bufon za Skaj sport Italije.

Ipak, ostavio je samo jedan uslov da i dalje ne završi karijeru, a to je da Juventus ove godine osvoji Ligu šampiona.

- Jedini uslov je da osvojimo Ligu šampiona ove sezone. U tom slučaju bih pokušao da osvojim Svetsko klupsko prvenstvo - poručio je Bufon.

Bufon je na na jučerašnjoj ceremoniji FIFA proglašen za najboljeg golmana za 2017. godinu, gde je pomogao Juventusu da dođe titule i finala Lige šampiona, u kojem ipak nije uspeo da dođe do ''ušatog pehara'', koji mu jedini nedostaje u bogatoj riznici trofeja koje je osvojio.

Foto: AP/Tanjug

Sa Italijom je bio prvak Sveta i Evrope, a sa Juventusom je osvojio sve sem Lige šampiona. Izgubio je nekoliko finala sa Starom torinskom damom i nema sumnje da će mnogi ljubitelji fudbala navijati za njega da konačno, u svojoj poslednjoj sezoni, podigne pehar da na najbolji način ovekoveči svoju briljantnu karijeru.

Bufon je tokom karijere za Juventus nastupio 633 puta, a za reprezentaciju Italije je stajao na golu čak 173 puta. Karijeru je počeo u Parmi 1995. godine, odakle je 2001. godine u rekordnom transferu za golmane došao u Juventus.

Ostao je veran najtrofejnijem klubu Italije i kada je on izbačen iz Serije A posle afere ''Kalčopoli'', zbog koje su mu oduzeti trofeji.

Pogledajte neke od njegovih najboljih odbrana tokom karijere:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DaKi

    24. oktobar 2017 | 22:09

    To je ziva legneda jedina na svijetu,gje nikad nije imao nikakvu svadju na ternu,gdje svi jedva crkaju dres da razmene,gdje ljudi putuju kimometrima nebtno da li italija ili juve,da vide GIG-a,jer Gigi je jedan, svaka cast i zidanu,maradoni,ronaldu,rivaldu,ronaldinju,pa ronaldu novom i mesiju,ali kao Buffon nikad nimo ne moz da bude i tesko je posle gledati fudbal i Juve kada Buffona ne bude na golu, bice to tizsn Juve koliko god da osvja ai sve....

  • Ja

    24. oktobar 2017 | 21:51

    Doktor!!!

  • branko

    25. oktobar 2017 | 01:37

    kakva je to legenda, ne volim juve ali Bufon je istinska legenda!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA