≫ 

Real "izudaran" u Londonu: Razbijač Ali tukao i smejao se u lice odbrani Madriđana! (FOTO) (VIDEO)

Poketinov čas fudbala Zidanu u Londonu, a u Napulju spektakl: Siti pobedio Napolitance 4:2 i strovalio ih na rub eliminacije.

  • 17

Dva fudbalska "delikatesa" videli smo u sredu uveče u okviru 4. kola Lige šampiona, mnoštvo golova i pobede engleskih timova u Londonu i Napulju.

Totenhem je u verovatno najblistavijoj evropskoj večeri za klub poslednjih decenija, naneo težak poraz aktuelnom šampionu Evrope Real Madridu 3:1 na krcatom Vembliju.

>>> Sebični Kvarežma koštao Bešiktaš pobede

Dvostruki strelac za "pevce" bio je magični Dele Ali, a jednom je mrežu Kika Kasilje pogodio Eriksen - za potpuni slom klimavih i iznenađujuće bledih Madriđana u prestonici Engleske.

Kristijano Ronaldo je pogodio za utešnih 3:1 deset minuta pre kraja, ali kasno je to bilo buđenje gostiju...

>>> Sudije nisu videle DVOJICU igrača Totenhema u ofsajdu: Realovi fudbaleri sa razlogom poludeli! (VIDEO)

Real je porazom izgubio prvo mesto u grupi, ali je dobio, ako mu je za utehu, dobru vest iz Dortmunda gde je Borusija igrala samo 1:1 sa Apoelom i praktično sama sebe eliminisala iz trke za plej-of. Doduše, matematika je i dalje na strani Nemaca, ali pet razlike iza Madriđana je nešto što je teško nadoknadivo u preostala dva kola na ovom nivou takmičenja.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/AP

Zinedinu Zidanu ovo je bio najteži poraz na klupi Reala i došao je u najgorem momentu: posle onog još šokantnijeg od Đirone u Primeri, pa nije teško zaključiti da su Madriđani u ovom trenutku prolaze kroz najozbiljniju krizu poslednjih meseci.

Poraz od Totenhema je ujedno Realov najteži u grupnoj fazi Lige šampiona još od 2008. godine kada je Juventus pobedio "Kraljevski klub" 2:0.

I dok se u Realu pitaju gde je i šta pošlo po zlu, u Totenhemu su u delirijumu zbog velike pobede koju je režirao nezadrživi Dele Ali, prvi Englez posle Stivena Džerarda koji je velikom Realu dao dva gola!

Istina, prvi gol je došao posle neregularne pozicije asistenta Tripijea, koji se našao u ofsajdu još pre nego što je uputio savršen pas pred gol Reala, ka Dele Aliju, no ni taj momenat ne baca mrlju na veličanstven trijumf "pevaca".

Ali je duplirao vođstvo uz malo sreće i odbitka od Serhia Ramosa, i tada je bilo jasno da igrački oslabljeni gosti neće imati energije za preokret. Gol Eriksena posle kombinacije Alija i Kejna, bio je samo višnja na šlagu spektakulane večeri engleskog tima i kruna dosadašnje karijere u klubu taktičkog majstora Maurisija Poketina.

Foto: Tanjug/Ap

Dok se u Londonu slavilo, Napulj je utihnuo - Napoli je na pragu eliminacije iz Lige šampiona! Za domaće navijače i ljubitelje fudbala pomalo nerealna situacija, neočekivana, ali stvarna i neprijatna.

Ekipa Mauricija Sarija poražena je i treći put u grupi, drugi put od Mančester sitija - 4:2!

Osnovni utisak i posle meča na "San paolu": Siti je moćan kao nijedan "projekat" moćnih Arapa ranije!

Gvardiolin tim ne zna za poraz ove sezone, maksimalan je u Ligi šampiona, a moć je demonstrirao i na terenu lidera Serije A, iako je gubio.

Lorenco Insinje je golom u 21. minutu ulio nadu temperamentnim Italijanima u srećan kraj ove večeri, ali "građani" su se brzo konsolidovali i uzvratili udarac. Dva gola glavom (Otamendi, Stouns) utišali su decibele na stadionu, i mada je Žoržinjo vratio egal - Siti je ponovo udario najjače.

Serhio Aguero je svojim 176. golom u dresu Sitija sebe postavio na pijadestal najboljih golgetera u istoriji kluba, ujedno i najvažnije, vratio vođstvo na stranu legije stranaca u neboplavom dresu.

Tačku na goleadu i trijumf gostiju stavio je Sterling u drugom minutu nadoknade vremena.

Grupa E

Liverpul - Maribor 3:0

(Salah 49, Čan 64, Staridž 90)

Sevilja - Spartak Moskva 2:1

(Lengle 30, Banega 60 - Ze Luis 78)

TABELA: Liverpul 8, Sevilja 7, Spartak 5, Maribor 1

Grupa F

Napoli - Mančester Siti 2:4

(Insinje 21, Žoržinjo 62- Otamendi 34, Stouns 48, Aguero 69, Sterling 90+2)

Šahtjor - Fejenord 3:1

(Fereira 14, Maarlos 17 - Jorgensen 12)

TABELA: Mančester siti 12, Šahtjor 9, Napoli 3, Fejenord 0

Grupa G

Bešiktaš - Monako 1:1

(Tosun 54.p - Lopes 45+1)

Porto - Reb Bul Lajpcig 3:1

(Erera 13, Pereira 62 - Verner 48)

TABELA: Bešiktaš 10, Porto 6, Lajpcig 4, Monako 2

Grupa H

Borusija Dortmund - APOEL 1:1

(Gerero 29 - Pote 51)

Totenhem - Real Madrid 3:1

(Dele Ali 27, 56, Eriksen 65 - Ronaldo 80)

TABELA: Totenhem 10, Real Madrid 7, Borusija 2, APOEL 2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    1. novembar 2017 | 23:40

    Можда јесте изударан, али ни приближно обрукан као један тим који се избламирао против неких Албанаца. Ето, ни имена не могу да се сетим како се зову, а мрзи ме да гуглам. Гробари, ви их знате , како се зваше?

  • OO7

    1. novembar 2017 | 22:59

    Za mesec dana Real kupuje Kejna i Alija ... Real je postao truba ... Tottenham, PSG i Man. City su u ovom momentu ne dodirljivi ...

  • Miljan

    1. novembar 2017 | 23:50

    Ja igram Gabriela Jesusa da daje gol, i on udje tek u 90, i ja padnem tiket, da nije usao dobio bi nesto bar, ovako nista :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA