≫ 

Zašto cela Srbija večeras treba da navija za braću Grke protiv Hrvata?

Grci moraju da eliminišu Hrvatsku i da se poklope još neki rezultati da bi "orlovi" bili u trećem šeširu na žrebu za Mundijal

  • 76

Fudbalska reprezentacija Srbije je izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo, ali je itekako zanimaju rezultati utakmica plej ofa kvalifikacija za plasman na Mundijal.

Ostalo je mesta za još devet selekcija, četiri evropske, tri iz Afrike, dok će još dva učesnika biti poznata posle interkontinentalnih kvalifikacija.

>>> OVAKO NIJE BILO OD GOSTOVANJA SRBIJE: Hrvati u euforiji pred meč sa Grčkom!

Ukoliko se rezultati poklope, Srbija bi 1. decembra na žrebu u Moskvi mogla da se nađe u trećem šeširu. Srbiji je potreban jedan neočekivan ishod kako bi sa bolje pozicije gledala ka grupnoj fazi Mundijala.

Pošto večeras igraju Hrvatska i Grčka (20.45), našoj selekciji odgovara da Grčka pobedi, jer je Hrvatska bolje rangirana od Srbije. Znači "orlovima je potrebno da Grčka eliminiše Hrvate kao i još dva iznenađenja u ovom baražu.

Srbija se trenutno nalazi u četvrtom šeširu, ali postoji šansa da, ukoliko nam se neki rezultati poklope, naš nacionalni tim "skoči" i u treći šešir, posle ispadanja Sjedinjenih Američkih Država i raspleta u južnoameričkim kvalifikacijama.

Ni to neće biti lako jer je potrebno da se ispune dva od tri potencijalna uslova – plasman Grčke na SP kroz baraž, neuspeh Senegala u afričkim kvalifikacijama i trijumf Novog Zelanda protiv Perua u interkontinentalnom baražu.

Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Senegal u petak gostuje Južnoj Africi u meču trećeg kruga kvalifikacija, a trenurno su prvi sa 8 bodova dok Južna Afrika ima 4. Novi Zeland i Peru se sastaju u subotu u interkontinentalnom plej -ofu.

POTENCIJALNI ŠEŠIRI:

Prvi: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

Drugi: Španija, Čile, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Italija, Urugvaj

Treći: Danska, Kostarika, Island,  Švedska, Tunis, Senegal, Egipat

Četvrti: Iran, Srbija, Japan, Nigerija, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PEXON

    9. novembar 2017 | 18:50

    Ne samo večeras.uvek uz bracu Grke.divna zemlja bratski narod

  • ☆☆☆

    9. novembar 2017 | 16:19

    Uopšte ne vidim čemu kalkulacije..Za Grke svakako navijamo pa čak i da nam ne odgovara.Uvek za Grke a uvek protiv Hrvata.A sada se i poklopilo.Napred Hellas! ♥

  • Nnidza

    9. novembar 2017 | 18:19

    Uz braću Grke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA