≫ 

Nova oprema, stara Španija: Furija napunila mrežu Kostarike u dresovima koji se politizuju! (FOTO)

Ponovo kontroverze vezane za "furiju"

  • 0

Fudbalska reprezentacija Španije potvrdila je moć i u meču sa Kostarikom koju je "furija" ispratila iz Malage "petardom" - 5:0.

Strelci za ekipu Žulena Lopetegija bili su Đordi Alba u 6. minutu, Alvaro Morata u 23, David Silva dva puta, u 51. i 55, i na kraju Inijesta u 73, za više nego ubedljiv trijumf.

Međutim, posle meča piše se i o novim dresovima u retro izdanju ekipe, sa jednim bitnim detaljem koji je zapao za oko mnogima.

Naime, pojedini španski mediji primetili su da je uz žutu horizontalu na crvenom dresu postoji plavo senčenje koje prelazi u ljubičasto na crvenoj pozadini - a kombinacija te tri boje (žuta, crvena, ljubičasta) su boje zastave Španije u vreme građanskog rata i vladavine Druge španske republike.

Druga španska republika je bila vlada u Španiji koja je trajala od 14. aprila 1931. do 1. aprila 1939. godine.

Postojanje Republike obeležio je građanski rat, koji je započeo 1936. godine i završio se ulaskom generala Franciska Franka u Madrid.

Da li su u španskom savezu imali na umu ove događaje kada se pravio novi dres, nije još poznato, ali je oprema izazvala oprečne komentare u ionako zapaljivom nacionalnom trenutku.

Inače, gotovo identičan dres "furija" je imala i na Mondijalu u Americi 1994. godine.

Foto: Tanjug/Ap
Foto: wikipedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA