≫ 

Preokreti, 10 golova i pobeda u gostima: Naša fudbalska reprezentacija je na današnji dan odigrala istorijski meč (VIDEO)

Bilo je to u Bukureštu protiv Rumunije...

  • 5

Na današnji dan, pre 40 godina, tadašnja fudbalska reprezentacija Jugoslavije odigrala je jedan od istorijskih mečeva.

Bilo je to u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Argentini, kada su Plavi u okviru grupne faze savladali Rumuniju u gostima - 4:6.

Deset golova, nekoliko preokreta, het-trik Safeta Sušića i jedina pobeda u grupi iz koje je Španija otišla dalje.

Podsetimo, tada su po grupama bile tri ili četiri selekcije. U našoj grupi 8 Španci su imali 6 bodova, Rumuni 4, a Jugoslavija 2. Pobeda je donosila dva boda, remi jedan.

Rumuni su već u 2. minutu poveli preko Vigua, da bi Sušić izjednačio u 14. minutu na 1:1.

Samo tri minuta kasnije Mužinić šutem sa 20 metara dovodi reprezentaciju Jugoslavije u prvo vođstvo, a do kraja prvog poluvremena rezultat se još dva puta menjao. U 40. minutu Jordanesku je pored istrčalog Borote izjednačio na 2:2, dok se Bolonji pobrinuo da domaćin vodi na poluvremenu - 3:2.

U nastavku je Sušić do 62. minuta preokrenuo rezultat, ali je Đorđesku već u 67. minutu izjednačio na 4:4. tada je na scenu stupio Trifunović koji je u 79. ponovo doveo Plave u vođstvo, a konačan rezultat postigao je Filipović u 84. minutu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • čarls bronson

    13. novembar 2017 | 18:25

    I u sledećoj nam je trebala pobeda od dva gola razlike protiv Španije u Beogradu ,za SP '78 u Argentini , ali smo izgubili sa 1:0 , golom Ruben Kana , poreklom Argentinca . Koliko se sećam , tada su svi Jugosloveni , u raznoraznim novinskim anketama ,sastavljali tim za taj dvoboj što je i Marko Valok uglavnom prihvatio, tako da su braća Sead i Safet Sušić zaigrali zajedno od početka . Ipak utakmica je ostala poznata po stklenoj bočici Koka-Kole koja je sa Zapada pogodila, prilikom zamene , gostujućeg napadača Huanita , i to zbog provokacije srednjim prstom .

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    13. novembar 2017 | 17:56

    Jedan je Pape!

  • Krsto

    13. novembar 2017 | 17:52

    Vaša???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA