≫ 

Saudijci su "luđi" od Srba: Oterali selektora koji ih je odveo na Mondijal, sad su i njegovom nasledniku spremili otkaz?!

Čudne stvari se desile i u bogatoj arapskoj državi, doduše i dalje je nezvanična informacija o drugoj smeni za kratko vreme

  • 4

Selektor Srbije, zapravo bivši selektor Srbije Slavoljub Muslin ima svog "parnjaka" po razvojnom putu tokom kvalifikacija za Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Reč je o Holanđaninu Bertu Van Marvajku koji je odveo Saudijsku Arabiju na Mondijal, ali je tamo neće voditi, jer nije našao zajednički jezik sa predsednikom tamošnjeg fudbalskog saveza Princem Ahmedom Eid Al Harbijem oko produžetka ugovora.

Nedugo posle meča sa Japanom kada su Saudijci overili plasman na Svetsko prvenstvo, prvi put posle 2006, na mesto selektora imenovan je Argentinac Edgardo Bauza, međutim - sada je i on pred smenom!

Doduše, ova informacija nije još uvek uvijena u zvaničnu formu, ali poslednji događaji ukazuju na to da je njegovo vreme, kraće nego ikad nekog selektora na na klupi selekcije Saudijske Arabije, prošlo.

Bauza je vodio tim na tri prijateljska meča, jedan je pobedio (Litvaniju 2:0), a dva izgubio (Portugal 3:0 i Bugarska 1:0), što su u Savezu shvatili kao ozbiljan pad forme i igre, pa su rešili da ponovo reaguju.

Doduše, reakcija je došla putem društvene mreže.

Pomenuti Princ je na svom tviteru "okačio" poruku u kojoj je izrazio nezadovoljstvo radom Bauze rekavši da je "selektor pod mikroskopom" pa su mnogi potrčali da to shvate kao najavu za otkaz koji je navodno već spreman, ali i dalje su to samo spekulacije.

Zanimljivo je da je Bauza kroz tek završene kvalifikacije vodio dve selekcije, Argentinu i Ujedinjene Arapske Emirate, a na klupu Saudijaca seo je nedugo pošto su one, makar za ovu selekciju, završene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdaš

    14. novembar 2017 | 21:06

    Neka dovedu Limenog

  • Branko

    14. novembar 2017 | 23:09

    Koliko sam ja uspeo da shvatim da je svaki drugi drzavljanin Saudijske Arabije princ ,pa koliko njihov kraj ima dece, par maliona?

  • čarls bronson

    15. novembar 2017 | 17:13

    Verovatno je tražio praseće pečenje na slavljeničkoj večeri .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA