≫ 

POSLAO SAM GA PO KOBASICU: Dan kad je Ibra surovim driblingom otkrio Evropi svoj talenat za ponižavanje (VIDEO)

Stefan Henšoc bio je jedan od najboljih štopera svog doba, ali će se ipak večno pamtiti kao žrtva Ibrinog driblinga

  • 6

Prijateljski mečevi obično nisu ti koji pišu istoriju, osim u slučaju Zlatana Ibrahimovića.

Te 2001. godine, Ibra je došao iz Malmea u Ajaks i svi pogledi bili su uprti u njega zbog velikog transfera za 20-godišnjeg nadobudnog klinca balkanskog porekla.

Želeo je Zlatan da opravda reputaciju driblera kog ništa ne može sputati, pa je u prijateljskom meču protiv Liverpula 28. jula uradio nešto što bi malo ko smeo kada igra protiv defanzivnog tandema Henšoc - Hipija.

Foto: Guliver/McGrath/Getty Images

U duelu 1 na 1 sa Stefanom, rešio je da izvede "zmija" dribling, nazvan tako zbog kretanja lopte koje podseća na vijugav put zmije.

- To je to, osećao sam sigurnost u atmosferi već u igri protiv Milana u prethodnom meču. Driblati momka kao on bilo je mnogo zabavnije i sve je prošlo. Fiju, fiju, Stefan Henšoc je odlteo desno. Nije još ništa shvatio šta se desilo kada sam prošišao pored njega, a svi iz Milana koji su sedeli sa strane, skočili su na noge i vrištali. Publika se na Amsterdam areni zapalila - opisao je ovaj detalj Ibrahimović u autobiografiji.

- Šou je bio potpun. Kasnije kada su me okružili novinari, izgovorio sam te reči. Kunem se da nikad nisam planirao šta ću reći, to dođe samo od sebe, a dolazilo je često, dok još nisam postao oprezan sa medijima.

Onda je usledila antologijska izjava.

Foto: Tanjug/Ap

- Prvo sam krenuo levo, a on me je pratio. Onda sam krenuo nadesno, on je učinio isto. Onda sam se trznuo levo, a on je otišao da kupi kobasicu.

Nesrećni Henšoc postao je žrtva kratkotrajne zabave 20-godišnjeg Ibre, čak je snimljen i jedan reklamni spot zbog ovog poteza, da bi kasnije o ovom duelu pisao i Džejmi Karager.

- U svlačionici smo posle meča pitali Stefana šta se dogodilo. "Ne znam! Prosto ne znam šta se desilo, lopta je bila tu... a onda je nestala", rekao je Henšoc vrteći glavom u neverici pred svima.

Bila je to samo prva velika evropska Ibrina epizoda, do sada smo u potpunosti navikli na njegovo kombinovanje majstorija u igri loptom i rečima.

Henšoc je u toj godini bio na vrhuncu karijere, osvojio je FA kup, Liga kup, Kup UEFA,Superkup Evrope, ali... Jednom je morao i da trkne da kupi Ibri kobasicu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA