≫ 

Hteo da centrira, pa postigao magičan gol: Vilijanov lob za TV špice zaledio Enfild! (VIDEO)

Sjajan je bio Mohamed Salah, ali je Brazilac pokvario slavlje, za 1:1 u derbiju Premijer lige

  • 0

U derbiju 13. kola Premijer lige Liverpul i Čelsi su podelili bodove. Posle 90 i "kusur" minuta na Enfildu zadovoljniji su sigurno londonski "plavci".

Obe ekipe su u dobrom raspoloženju dočekali meč, Liverpul je vezao tri pobede, Čelsi četiri, pa se očekivao dobar fudbal.

Bolje su domaći ušli u utakmicu, imali posed i inicijativu, ali bez konkretne završnice. Nije se Čelsi branio, već čekao svoju šansu.

Iako se u prvom delu više igralo na polovini ekipe iz Londona, "crveni" nisu uspevali da materijalizuju veći posed lopte.

Najagilniji je bio fenomenalni Mohamed Salah koji prodorima stvarao dosta problema odbrani gostiju. Koristio je reprezentativac Egipta svaku situaciju da zapreti Kurtoi, ali je mreža belgijskog golmana mirovala.

U nastavku se Čelsi probudio i krenuo u dosta otvoreniju borbu sa rivalom. Razigrali su se i jedni i drugi, pa iako nije bilo pravih, stopostotnih šansi, utakmica je dobila drugačiji tok.

Foto: Tanjug/Ap

Konačno je Salah u 65. minutu naplatio uloženi trud i doveo Liverpul u vođstvo. Povukao je loptu Kutinjo, želeo da odigra "dupli pas" sa Okslejd-Čembrlejnom, ali se umešao Salah, prihvatio loptu i realizovao šansu u kojoj se našao.

Egipćanin je tako stigao do 10. pogotka na 13 utakmica u dresu "crvenih".

Rasplamsala se igra u tim trenucima na Enfildu. Želeo je Liverpul da potvrdi pobedu, ali je i Čelsi imao svoju računicu.

Izvršio je Antonio Konte u 83. minutu, ispostaviće se ključnu izmenu. Umesto Zapakoste na teren je poslao Vilijana, a Brazilac mu vratio na najbolji način samo dva minuta kasnije.

Azar je prosledio loptu do Vilijana, ovaj je povukao u stranu i "bocnuo" je ka golu Minjolea. Utisak je da je fudbaler Čelsija želeo da centrira, ali je lopta prevarila golmana Liverpula i završila u suprotnom uglu za izjednačenje i radost Kontea na klupi gostiju.

Jurnuli su i jedni i drugi na sve strane želeći da osvoje sva tri boda, ali je sa poslednjim sudijskim zviždukom ostao isti rezultat.

Petak:

Vest Hem - Lester

(Kujate 45 - Olbrajton 8)

Subota:

Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:0)
(Loftus Čik 56, Sako 92 - Šaćiri 56)

Junajted - Brajton 1:0 (0:0)
(Jang 66)

Njukasl - Votford 0:3 (0:2)
(Hjuz 19, Jedlin 46ag Grej 62)

Svonsi - Bornmut 0:0

Totenhem - Vest Brom 1:1 (0:1)
(Kejn 74 - Rondon 4)

Liverpul - Čelsi 1:1 (0:0)

(Salah 65 - Vilijan 85)

Nedelja:

Sautempton - Everton 14.30
Barnli - Arsenal 15.00
Hadersfild - Siti 17.00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA