≫ 

Spektakl u Seriji A: Golman Beneventa dao gol Milanu u 95. minutu, Inter na vrhu tabele! (VIDEO) (FOTO)

Neće Gatuzo po dobrom pamtiti debi na klupi Rosonera

  • 2

Đenaro Gatuzo je zamenio Vićenca Montelu na klupi Milana, ali se Rosoneri nisu proslavili protiv poslednjeg tima u prvenstvu, ekipe Beneventa.

Ne samo to, već su i dobili bolan šamar od kog će im brideti obrazi: primili su gol u 95. minutu koji je postigao golman domaćeg tima Alberta Brinjolija, za 2:2, i neopisivo slavlje igrača i navijača "Veštica" koji su tako došli do prvog boda ove sezone?!

Većim delom prvog poluvremena igralo se bez pravog uzbuđenja. Favorizovani gosti su napadali, ali su se fudbaleri Beneventa svim silama trudili da se odupru i sačuvaju mrežu.

To im ipak nije uspelo, pošto je Milan pred kraj prvog dela igre stigao do vođstva. U gužvi u šesnaestercu najbolje se snašao Bonaventura i udarcem glavom zatresao mrežu domaćih.

Dosta bolje su igrači Beneventa ušli u drugo poluvreme i pokazali želju da "igraju fudbal". To im se isplatilo na početku drugog poluvremena kada je Puškaš uspeo da izjednači za radost na tribinama.

Foto: Tanjug/Ap

Međutim, nije dugo trajala radost domaćih jer je Nikola Kalinić u 57. minutu vratio prednost svojoj ekipi.

Milan je u 75. minutu ostao bez Romanjoli koji je zaradio drugi žuti karton, pa su gosti do kraja meča strepeli za rezultat.

Jurnuli su domaći ka protivničkom golu u pokušaju da stignu do prvog boda ove sezone, i na kraju uspeli u tome. I to na kakv način.

U sudijskoj nadoknadi, posle prekida, golman Beneventa Alberto Brinjoli se "ušunjao" u šesnaesterac i glavom matirao nemoćnog Donarumu u 95. minutu.

Usledilo je neopisivo slavlje ekipe koja je osvojila prvi bod ove sezonu u Seriji A. S druge strane, debi Gatuza na klupi nije prošao kako je priželjkivao, pa Milan nastavlja još jednu sezonu u kojoj se muči.

Za razliku od gradskog rivala, ekipa Intera se nalazi u sjajnoj formi. Seriju dobrih rezultata Neroazuri su nastavili na svom terenu savladavši Kjevo sa ubedljivih 5:0, a meč je obeležio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić sa tri gola.

Upravo je Perišić načeo Kjevo u 23. minutu, da bi do kraja prvog poluvremena Ikardi povećao prednost svog tima.

Nastavio je Inter u istom maniru i u drugom delu igre, pa su se golovi ređali u mreži gostiju. Ponovo je Perišić bio strelac u 57. minutu, da bi Škrinjar tri minuta kasnije postigao četvrti pogodak na meču.

U nadoknadi vremena, hrvatski napadač je stigao do het-trika i stavio tačku na novi trijumf Intera koji drži prvu poziciju i sa bodom prednosti dočekuje duel protiv Juventusa u Torinu u narednom kolu Serije A.

Petak

Roma - Spal 3:1

(Džeko 19, Strotman 32, Pelegrini 53 - Vivijani 55)

Napoli - Juventus 0:1

(Iguain 13)

Subota

Torino - Atalanta 1:1 (1:0)

(N'Kulu 45+1 - Iličić 54)

Nedelja

Benevento - Milan 2:2 (0:1)

(Puškaš 50, Brinjoli 90+5 - Bonaventura 38, Kalinić 57)

Bolonja - Kaljari 1:1

(Destro 81 - Žoao Pedro 42)

Fiorentina - Sasuolo 3:0

(Simeone 32, Vereto 42, Kijeza 71)

Inter - Kjevo 5:0

(Perišić 23, 57, 90+2, Ikardi 38, Škrinjar 60)

Sampdorija - Lacio 20.45

Ponedeljak

Krotone - Udineze 19.00

Helas Verona - Đenova 21:00

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA