≫ 

I Nemci se obrušili na Kelnove Divlje Horde zbog incidenata u Beogradu: Oni su sramota za klub! (VIDEO)

Bilo je i onih koji nisu odobravali ponašanje svojih "kolega" pa su povicima to jasno stavili do znanja

  • 20
FK Crvena zvezda - FK Keln, UEFA Liga Evrope Foto: ATA Images

Fudbaleri Crvene zvezde izvojevali su veliku pobedu na terenu i obezbedili "evropsko proleće" posle 25 godina. Četa Vladana Milojevića je odigrala sjajnu utakmicu, svesna važnosti meča i "nagrade" koju nosi.

Zrelo i sa jasnim ciljem igrači su pristupili obavezama i ispunili ono što je armija navijača od njih očekivala. Upravo su navijači ko zna koji put dali podršku i hukom sa tribina "nosili" crveno bele do željenog rezultata.

>>>Divlje Horde baš podivljale: Kelnovi navijači iz besa zapalili tribinu na "Marakani" (VIDEO)

Igrački oslabljeni Keln, kome smena trenera Petera Štegera nije delovala kao "šok terapija", je i drugi put u grupnoj fazi Lige Evrope poražen od Crvene zvezde. Imali su i Nemci podršku svojih navijača na Marakani, budući da je oko 5000 pristalica "jarčeva" našlo svoje mesto u "kavezu" najvećeg srpskog stadiona.

Prepucavanje navijača počelo je i pre same utakmice. Razmenjivali su uvredljive poruke ne štedeći jedni druge, a nezaobilazan deo repertoara bile su i baklje.

>>>Zaledili su se u kavezu kad su čuli ovo skandiranje: Kad se ispraznila Marakana, Delije su ubile u pojam navijače Kelna (VIDEO)

Nemački "Bild" je posvetio redove upravo navijačkom "obračunu" na Marakani. Iako je Keln posle divljanja svojih navijača u Londonu uslovno kažnjen, nema sumnje da nakon meča u Beogradu nemačkog predstavnika čekaju ozbiljnije sankcije.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

"Bild" piše da je na zamagljenom stadionu 55.000 navijača napravilo "paklenu" atmosferu, ali su se osvrnuli i na ispade navijača Kelna.

Pristalice nemačkog tima bile su naoružane pirotehnikom i nisu se libili da je upotrebe. Zapaljene baklje letele su na sve strane a jedna od njih je "proletela" tik pored Jojića i Sorensena.

>>> Delije na Kelnu dvosmislenim transparentom podržale Ratka Mladića: Da li će se protumačiti šifrovana poruka? (VIDEO)

Nemački list ističe i da su posle utakmice vatrogasci imali "pune ruke" posle gaseći stolice koje su Kelnovi navijači zapalili. "Bild" takođe dodaje da bi sledeće učešće u Evropi, kad god ono bilo, trebalo da počne nekom vrstom blokade, odnosno zabrane.

Dodaje se i da su igrači i navijači ispraćeni povicima "Auf Wiedersehen" (aufiderzen - doviđenja).

I drugi nemački mediji su se bavili ponašanjem navijača Kelna, koje nazivaju sramnim. Takođe, ističe se da je "raketa" koja je umalo pogodila dete bio tek početak ludila.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Napadi i korišćenje svih vrsta pirotehničkih sredstava, označavaju kao sramotu za Keln, klub i navijače. Lokalni mediji prenose i da su tri osobe uhapšene nakon završetka utakmice.

Isti izvor navodi da su navijači Zvezde bili jedva malo bolji, iako su i oni imali svoje "trenutke". Međutim, u fokusu nemačkih medija je svakako ponašanje pristalica Kelna među kojima je veliki broj navijača kojima je zabranjen ulaz na stadione širom Nemačke, pa su utakmice evropskog takmičenja videli kao sjajnu priliku da divljaju.

Navodi se još i da će takvo ponašanje navijača koštati Keln dosta novca, kao i da će UEFA uslovnu kaznu vrlo brzo pretvoriti u aktivnu i kazniti klub igranjem bez publike.

>>> Pogledajte momenat kada baklja Nemaca pogađa navijače Zvezde! (VIDEO)

Ono što je posebno privuklo pažnju je međusobno "prozivanje" gostujućih navijačima. Jedan deo, uglavnom simpatizera koji nisu pravili probleme, je bio revoltiran ponašanjem "tvrđeg" dela tribine što su jasno iskazali.

Uz povike "J*bi Divlje horde" stavili su do znanja kakvo mišljenje imaju o "ekstremnijim" kolegama sa tribine.

Nema dileme, Keln je definitivno u velikim problemima ove sezone, rezultatskim, igračkim, a navijači dodatno "zakopavaju" klub ispadima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan NBg

    8. decembar 2017 | 15:00

    Njihova velika sreća je što se radi o evropskoj utakmici, dobili bi dobre batine da je drugačije. Provocirali su sve vreme, važno je da niko nije ozbiljno povredjen i važno je da je Zvezda prošla dalje.

  • Buca 963

    8. decembar 2017 | 16:22

    Ja sam jedva uneo ranac na jug u kojem su bili jastuci za sedenje za jedanaestogodišnjeg sina i mene i nakon toga spašavamo žive glave od baklji koje nemci bacaju na sve strane a nsjviše na jug dok sve to rigorozna i opasna srpska policija mirno posmatra.Gospodo iz policije da li je po bezbednost navijača opasniji sunđerasti jastuk za sedenje ili onolika količina pirotehnike koju su Nemci uneli.Po vašoj reakciji opasniji su jastuci.S R A M O T A !!!!

  • Lune

    8. decembar 2017 | 16:24

    Nemacka javnost je mnogo samokriticnija od nase pa osuduju svoje huligane. Za razliku od Nemaca mi svoje uglavnkm hvalimo kao heroje I patriJote, a po obicaju kritikujemo druge. To je za sada nas nivo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA