≫ 

Ispovest članova Partizana iz kijevskog pakla: Prebili su nas zato što smo prijatelji sa Rusima!

Filip Balać progovori o incidentu u Kijevu gde je grupa huligana napala njega i kolegu

  • 1

Kada su članovi Partizanove ekspedicije krenuli put Kijeva, sigurno nisu ni slutili kakva, blago rečeno, neprijatnost može da im se dogodi. Grupa navijača u glavnom gradu Ukrajine nije bila prijateljski raspoložena prema članovima ekipe TV Partizan.

- Prišli su nam i pitali - Serbians?, nismo ni stigli da odgovorimo. Prvo su udarili kolegu. Već u sledećem trenutku, mene je druga grupa opkolila sa leđa. Primio sam desetak udaraca u glavu i pao na zemlju. Skakali su po meni. Nemam predstavu koliko dugo je trajalo sve to, ali niko nije prišao da nam pomogne. U prometnoj ulici, na sto metara od hotela - počeo je priču Filip Balać za "Večernje novosti".

Montažer klupske televizije ističe da nikakav povod nisu dali, ali da su napadači nasrnuli na njih kada su čuli jezik kojim pričaju.

- Nismo mi vikali, išli ulicom, dizali tri prsta, ponašali smo se najnormalnije. Bio je mrak, a oni su čuli da pričamo srpski. Svestan sam bio sve vreme, u suprotnom sigurno bih gore prošao. Ovako sam uspeo nekako da se zaštitim rukama. Mislio sam da će prestati ako sam na zemlji, ali oni su nastavili. Kada sam konačno ustao, samo mi je bilo u glavi da vidim gde je kolega, koga je tukla brojnija grupa - rekao je Balać.

Foto: Tanjug / AP

>>>Huligani brutalno šutirali radnike crno-belih, pa skakali po njima: Procureo snimak napada na ljude iz Partizana! (VIDEO)

Ono što mu je najviše zasmetalo je ravnodušnost onih koji su se tu našli. Hitna pomoć im nije pružila pomoć, iako su bili ozbiljno pretučeni.

- Niko nije prišao da nam pomogne. Na deset metara od nas je bilo vozilo Hitne pomoći. Ja mu kucam na prozor, otvaram vrata i pokazujem na kolegu. Samo mi je nešto nezainteresovano odgovorio na ukrajinskom, koji ne razumem. Uhvatio sam kolegu i otišli smo potom do hotela. Mi onako krvavi ulazimo, oni slabo govore engleski... Tu su bile stjuardese iz aviona koje su nam na kraju pomogle - kaže Balać.

Različite destinacije su sastavni deo posla kojim se bavi, ali ističe da nigde nije doživeo ništa slično. Balać veruje da je razlog brutalnog prebijanja bio prijateljski odnos Srba sa Rusima.

- Imam prijatelje iz Rusije koji su čuli šta se dogodilo i oni mi kažu "nisu svi Ukrajinci isti", što i ja potvrđujem. To može da se desi svuda. Ali, bili smo u Podgorici, pa u Albaniji. Najnormalnije šetali, jeli, pili, pričali smo na srpskom, nijedan problem nismo imali. Ovde se, posle Berna, najmanje očekivalo da će biti nekih neprijatnosti. I mi smo, možda, ušli u sve ovo preopušteno, jer nismo bili svesni u kom su problemu Ukrajinci sa Rusima. A s obzirom na to da mi imamo prijateljski odnos sa Rusima, mislim da je to bio povod. I verujem da su nas napali neki mlađi ou ekipe, koji su dobili zadatak da se dokažu - smatra Filip Balać.

 
07.12.2017 League Europe. Ukraine🇺🇦 Dynamo Kiev attacked Partizan before matchA post shared by GruppaOF (@gruppaof) on

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodin Pendula

    13. decembar 2017 | 00:35

    Nezgodna situacija !Rulja te tuce i tu ne vredi ništa ...medjutim mala je to jos cena koliko plaćamo i koliko cemo jos plaćati podrsku Rusije !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA