KO ĆE SVE NAPUSTITI PARTIZAN U JANUARU? Crno-beli mogu da ostanu bez jednog kompletnog tima, za neke igrače ponude su već stigle!

Izvesno je da će srpski šampion pretrpeti promene tokom zimskog prelaznog roka

  • 24

''Sigurno će biti pojačanja, pošto je žreb dobar. Tim će sigurno do tada izgledati drugačije'', rekao je generalni direktor Partizana Miloš Vazura neposredno nakon što su crno-beli izvukli Viktoriju iz Plzenja u 1/16 finala Lige Evrope.

Na taj način Vazura je indirektno najavio da će tim partizana doživeti reformu tokom zimskog prelaznog roka. Od golmana, preko odbrane i veznog reda, pa sve do samog napada. Vrlo moguće i trenera, iako su čelnici crno-belih istakli da imaju puno poverenje u Miroslava Đukića.

>>> Ko je i zašto hteo da preuzme Jug? Došli su identično obučeni i napali "šipku" kad se najmanje očekivalo! Hronologija krvave tuče među Grobarima i propalog puča na derbiju! (VIDEO)

Kada se sve ''baci na papir'' dolazimo do toga da bi Partizan u januaru mogao da ostane bez jednog kompletnog tima.

Vladimir Stojković je već najavio da će otići iz Humske, uprkos tome što crno-beli žele da mu ponude ugovor do kraja karijere.

Reprezentativni golman je više zagrejan da se otisne u inostranstvo, što nije ni krio.

Foto: A. Nalbantjan

- Možda je došlo vreme da se rastanemo. Pomogao sam Partizanu koliko sam mogao, a tokom zime je sve moguće, pa i odlazak iz kluba - jasan je bio Stojković.

Što se tiče odbrane, najbliži odlasku je Bojan Ostojić. Iskusni štoper ima dve odlične ponude iz inostranstva, ali je problem i važeći ugovor koji traje još godinu i po dana.

>>> Evropa bruji o krvavom piru na derbiju: Od Engleske do Rusije prenete jezive slike iz Beograda! (FOTO) (VIDEO)

Ostojić je praktično bez greške odigrao 156. večiti derbi, a u sezoni u kojoj je Partizan osvojio duplu krunu bio je jedan od najboljih igrača. Otuda i ne čudi interesovanje klubova za njegov potpis.

Foto: Partizan/Miroslav Todorović

Njegov saigrač iz odbrane, štoper Nemanja Miletić, takođe bi mogao da promeni sredinu, uprkos tome što je letos stigao. Opšti utisak je da nije preterano zadovoljio, ali sve zavisi i od toga hoće li i koga crno-beli dovesti.

Njegov imenjak na levom beku je već viđen kao neko ko će na zimu otići u inostranstvo. Red je da Miletić odličnu sezonu i po naplati nekim aganžmanom, a Partizan je zbog toga letos i doveo Antonova. Očekuje se da će mladi reprezentativac u drugom delu sezone čuvati tu levu stranu.

>>> Stojkovićev šou tokom penala: Duga molitva na kolenima, pa eksplozija radosti koja je razbesnela Delije! (VIDEO)

Jeste Antonov na pozajmici do leta, međutim Partizan ima pravo otkupa ugovora od Grashopersa. A da bi to uradio, Antonov će morati da pruža mnogo bolje partije. Tokom jeseni je malo igrao, ali u Humskoj očekuju da će biti onaj pravi kada prođe pripreme.

Foto: Marko Todorović

Lazar Ćirković, kog je Miroslav Đukić oživeo na početku kvalifikacija, nema šta da traži više u Partizanu. Imao je popravni protiv Budućnosti, nije opravdao očekivanja i napustiće Partizan.

Marko Jevtović i Everton Luiz su dvojica igrača koji skoro izvesno na zimu neće biti saigrači. Očekuje se da obojica promene sredinu, iako su navijači Partizana javno tražili da se Brazilcu da novi ugovor.

Ipak, interesovanja bogatih evropskih klubova (među njima je i Dinamo iz Kijeva) na slatke muke stavljaju čelnike srpskog šampiona.

Alen Stevanović je odavno van tima s tim da je ugovorom još vezan za Partizan. Činilo se da će letos preći u Levski, nije dobio čiste papire i tavorio je pola sezone.

Foto: Marko Todorović

Saša Marjanović je za nijansu više igrao od Stevanovića, ali je svima jasno da će vezista morati da potraži novu sredinu. Naravno, ukoliko želi da igra. Kod Đukića definitivno nije u planovima. i šansu koju je dobijao na kašičicu, nije uspevao da opravda.

Kao i Teofilus Solomon. Momak koji je na pozajmicu stigao iz Rijeke odigrao je samo šest mečeva (nekompletnih) u Super ligi i još dva u Ligi Evrope. Ukupno 317 minuta. Neefektivnih, rekli bi.

Izgleda da je hrvatski novinar bio u pravu kada je letos skautirao Solomina za naš portal...

Lenadre Tavamba je jedini fudbaler za kog je Partizan dobio zvaničnu ponudu. Jesu crno-beli odbili 2.5 miliona za Kamerunca, međutim sve više i više se šuška da će čelnici crno-belih ipak da ga prodaju. Mišljenja su da je idelano vreme da se na njemu zaradi.

Foto - ilustracija: Telegraf

- Sada ćemo raditi u miru, pripremiti sezonu. Imamo velike ambicije u Evropi, na oba domaća fronta smo aktivni i to je jedino bitno. Ja verujem, kao i u svakih šest meseci, da ćemo biti jači nego u prethodnih šest - rekao je Iliev posle večitog derbija.

Veliki je zadatak pred njim , ali i celokupnom upravom crno-belih.

Pored tima koji bi trebalo da bude konkurentan Crvenoj zvezdi, Partizan mora da reši i pitanje trenera. Odnosno, da definitivno ''prelomi hoče li Đukić ostati ili ne?

Navijači su nezadovoljni njegovim raodm, teraju ga sa tribina i na društvenim mrežama sve više i više priželjkuju da ga zamene Ilija Stolica ili možda čak Vladimir Ivić ili Aleksandar Stanojević.

Sve u svemu, očekuje nas burna zima u Humskoj...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    14. decembar 2017 | 13:51

    Па кад би постојала фабрика која би производила тренере, морала би да ради у 3 смене да опскрби јсд. Чешће мењају тренере него чарапе. И пропали кк, тек је други стартовао..

  • Hua

    14. decembar 2017 | 14:06

    Red je da levi bek Miletic naplati odlicnu sezonu i po ???Da li ste vi normalni,najgori levi bek u istoriji Partizana !

  • Lazar.M

    14. decembar 2017 | 18:09

    Djukica pod broj jedan za odlazak jel je glavni krivac losih rezultata, Stanojevic bi za razliku od njega preporodio Partizan .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA