Iskusni defanzivac se emotivno oprostio od Čuke: Odlazim časno i pošteno, nikada nisam bio ''drukara'' i uvek sam se vodio srcem!

Jovanović i zvanično napustio Banovo Brdo

  • 1
FK Crvena zvezda - FK Čukarički, Slavoljub Srnić, Petar Jovanović Foto: Marko Todorović

Petar Jovanović je prvi fudbaler koji je u oovm zimskom prelaznom roku napustio Čukarički.

Jovanović je na Brdu bio godinu i po dana, a iskusni 35-godišnji fudbaler će od sada nositi dres Mladosti iz Lučana.

Po odlasku iz Čuke, Jovanović se emotivno oprostio od Čuke.

- Drugari, želim da vam se zahvalim na prethodnih godinu dana i od srca vam želim da svi nađete svoj put. Držite se kao i dosad na terenu, to je najvažnije. Dajte sve od sebe i cenite sebe. Uvek u životu cenite rad i naplatite to. Zapamtite, najgore je u životu rušiti nekoga i doći do cilja preko tuđih leđa. To kratko traje.

Foto: Marko Todorović

- Drugo, nikada ne budite ''sitne duše'' u životu i ne idite uz rame nekom da bi opstali, jer ćete biti ostavljeni i nemoćni. Ključ uspeha je biti fanatik, biti bolji od protivnika i pošten prema sebi. Bog to uvek nagradi. Podmetao sam svoja leđa za vas i u porazu prihvatao kivicu na sebe. Nikad nisam bio drukara. Uvek sam se vodio srcem i poštenjem. Sve što sam vam ikad rekao i svaku moju šalu shvatite dobronamerno. Ne kao menadžeri, koji vas gledaju kao robu i nude, iako naravno i među njima ima dobrih. Kada odete preko sve je do vas: znajte to i cilj je zadržati se što duže, a ne vratiti se za šest meseci ili biti nekome pranje para - jasan je bio Jovanović.

Zatim je dodao da će do 40. godine igrati fudbal.

- Vratio sam se sa 32 i planirao da završim karijeru. Onda Niš, Kluž, Voždovac, Rad, pa Čuka. Imala je 15 bodova i cilj plej-of. Verovao sam, ali viša sila i Srbija su to sprečili. Znao sam da kad krenemo od nule stižemo do vrha. Odlazim časno i pošteno. Igraću do 40-te, ako sam u Rumuniji ušao u istoriju po najdužem stažu kao stranac koji je odigrao 150 utakmica, mogu i u Srbiji da oborim rekord.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA