Bivši igrač Mančester junajteda postao monah: Smučili mu se novac, žene, noćni klubovi, besna kola... (VIDEO)

Nekadašnji reprezentativac Severne Irske odlučio se za nesvakidašnji potez

  • 0

Foto: Profimedia/AFP

Ne tako davno Filip Milrajn bio je saigrač Dejvida Bekama i Rajana Gigsa. Nosio je dres Mančester Junajteda i Noriča i bio reprezentativac Severne Irske. Danas je sveštenik.

Sada si pao najniže, Ebue: Bivši igrač Arsenala dotakao dno, pere veš na ruke, spava na podu kod prijatelja...

Kada ste u Engleskoj Premijer igi i pri tome vozite skupe automobile, zabavljate se sa lepim ženama i možete sebi da priuštite šta god poželite, malo je verovatno da ćete ikada biti spremni da se svega toga odreknete tek tako. Posle bogate karijere poziv menadžera, skauta ili fudbalskog konsultanta verovatniji je nego, recimo, posao sveštenika. Ali, upravo je taj poziv za sebe odabrao bivši vezni igrač Mančester Junajteda Filip Milrajn koji je odlučio da kopačke zameni monaškom mantijom.

Printscreen: Youtube/True Light Catholic Media

Tokom karijere Milrajn je zabeležio 161 nastup u Premijer Ligi. Zarađivao je oko 600.000 funti godišnje, a najviše se proslavio u dresu Noriča u koji je prešao iz Mančester Junajteda 1999.godine. Za reprezentaciji Severne Irske igrao je 27 puta, a zabaljao se i sa lepoticom Nikol Čepmen. Ipak, sve to nije bilo dovoljno za sreću.

- Cilj je drugačiji, u fudbalu se radi o potrazi za trofejima, kao sveštenik tragam za Bogom. Sa druge strane slično je kao i u fudbalu. Živim u zajednici sa dosta muškaraca sa kojima delim taj zajednički cilj, objasnio je u jednom od brojnih intervjua.

Printscreen: Youtube/TheParkyni

Ovaj veliki vernik često je govorio da je molitva bila deo njegovog odrastanja, pa je tako i kraj raskalašnom životu, koji je kao fudbaler vodio, bio za njega i jedini pravi izbor.

- Nisam voleo to što sam fudbaler - novac, noćni klubovi i mnogo lepih žena. Iako je u početku bilo dobro, u kasnim dvadesetim, bio sam zaista nezadovoljan. Voleo sam samu igru, voleo sam trening. Životni stil mi je doneo zadovoljstvo, ali kratkotrajno. Kupovao sam tri ili četiri automobila godišnje, jer mi je bilo dosadno i uvek sam želeo više. Isto je bilo sa odećom i kućama - rekao je u intervjuu za Tajms. 

Posle kratkog školovanja u Rimu u svojoj 39 godini fudbaler je postao sveštenik. Sada je deo monaškog reda Dominikanaca i potpuno je posvećen Bogu.

Filip Milrajn u karijeri za "crvene đavole" nastupio je u samo jednom meču. To je bio i glavni razlog njegovog odlaska u Norič. Nastupao je još za Kardif, Lejton i Kings Lin. Igračku karijeru završio je 2008, a za reprezentaciju Severne Irske nastupio je na 27 utakmica i postigao je tri gola.

Filip Milrajn pristupa Dominikanskom redu.

Printscreen: Youtube/True Light Catholic Media

Printscreen: Youtube/Irish Dominicans

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA