≫ 

25.000 km u polusezoni: Zvezda proputovala "pola sveta" i odigrala 38 utakmica!

Crveno beli u Evropi najdalje putovali do Pavlodara, a najbliže do Praga

  • 4

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su rekordni broj utakmica u prvom delu ove sezone. Preciznije, od prvog meča sa Florijanom 29. juna, pa sve do 13. decembra i večitog derbija, izašli su čak 38 puta na teren.

Na ovaj broj mečeva svakako je uticao i veliki uspeh u Ligi Evrope gde je odigrano 14 utakmica, 22 susreta su bila u domaćem prvenstvu i dva u Kupu Srbije. Svi ovi podaci govore i to da su fudbaleri Zvezde mnogo proputovali, a daleka gostovanja, poput onog u Kazahstanu, doprinela su tome da broj kilometara koji su prešli bude veliki.

>>>Zvezda se emotivno podsetila svih golova u Evropi ove sezone (VIDEO)

Već na samom startu išlo se put Malte, na revanš sa Florijanom, a vazdušnom linijom igrači su u jednom pravcu prešli 1.110 kilometara. U drugom kolu je bilo i najdalje gostovanje ove godine, Pavlodar, a do njega od Beograda ima 4.131km. Nakon što su crveno-beli izbacili Irtiš usledio je i najbliži evropski put, do glavnog grada Češke, a s obzirom da su igrači i do tamo išli avionom, vazdušna udaljenost do Praga iznosi 742 km. Poslednja prepreka do grupne faze Lige Evrope ponovo je vodila jako daleko i to u ruski Krasnodar, a do tamo ima 1.460km.

Foto: Tajnug/AP

Žreb je odlučio da Zvezda za protivnike u nastavku takmičenja ima Arsenal, Keln i BATE, praktično u svakom delu Starog kontinenta po jedan grad. Do Kelna se prešlo 1.215km, a do glavnog grada Velike Britanije 1.700. Kada je reč o susretu sa BATE-om, treba napomenuti da su igrači Zvezde išli avionom do Minska koji je udaljen 1.140 kilometara, ali su do samog stadiona morali u oba pravca da pređu autobusom još po 70km.

Kada je reč o prvenstvu Srbije, Crvena zvezda je gostovala 11 puta, a udaljenost do klubova iz Beograda se ne računa. Zato ćemo samo nabrojati Surdulicu udaljenu 330 kilometara, Čačak 136km, Ivanjicu koja je na 190km od glavnog grada Srbije, Kruševac 195km, Niš 240 kilometara i na kraju Bačku Palanku do koje ima 130km. Naravno, radi se samo o kilometraži u jednom pravcu.

U najmasovnijem domaćem takmičenju, Kupu Srbije, crveno beli su do sada odigrali dva kola, a gostovali su jednom i to ponovo u Čačku, što znači još 136 kilometara za kraj ove računice.

Ne znamo da li ste sabirali dok ste čitali ovaj tekst, ali mi jesmo. Fudbaleri Crvene zvezde su od juna do decembra 2017. godine prešli ukupno 25.830 kilometara. Naravno, sve ovo će se povećati već u februaru kada sledi gostovanje u Moskvi i nastavak takmičenja u domaćem prvenstvu.

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs/FK Crvena zvezda)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reakcija

    26. decembar 2017 | 08:31

    Gde smo sve bili Mi zbog nje Sta sve radili Mi zbog tebe...

  • placaj narode javasluk

    26. decembar 2017 | 11:29

    na racun naroda i sirotinje...pametan bi se postidio , a oni,,,e to ne stanuje u zvezdi i nikad nije stanovalo...

  • Lakrdija

    25. decembar 2017 | 20:31

    Kakvi su to junaci??? :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA