Legendarni golman Barselone i Junajteda se povukao iz javnog života!

Takav potez najavio je pre dve i po godine kada je izjavio da će po završetku karijere da se posveti isključivo porodici.

  • 3

Bivši golman Barselone i Mančester Junajteda Viktor Valdes odlučio je da završi karijeru u 36. godini.

Valdes, koji ove sezone nije pronašao angažman, od aktivnog igranja oprostio se porukom na Tviteru "Hvala za sve", a potom i obrisao sve društvene mreže i povukao se iz javnog života.

Poslednji klub u kome je bio je engleski drugoligaš Midlzbro, čiji je gol 28 puta branio u prošloj sezoni.

Ovaj 35-godišnji čuvar mreže koji je poslednjih nekoliko godina imao dosta problema sa povredama, odlučio je da se posveti televizijskom poslu i pravi ekskluzivne intervjue sa bivšim kolegama.

On je punih 12 godina čuvao mrežu Katalonaca i ostvario fantastične rezultate - tri puta je osvajao Ligu šampiona, šest puta je bio prvak Španije i osvajač Superkupa, dok je po dva puta osvajao Kup kralja, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/AP

Posle Barselone bio je član Mančester Junajteda, kratko vreme Standarda iz Liježa, a prethodne sezone branio je za Midlzbro.

Mrežu A reprezentacije Španije, u konkurenciji Ikera Kasiljasa i Pepea Rejne, čuvao je 20 puta i osvojio Svetsko prvenstvo 2010. i Evropsko 2012. godine.

Najveći trag ostavio je u matičnoj Barseloni, a za 12 sezona u prvom timu zabeležio je 535 nastupa i čak 21 trofej, među kojima su šest titula španske Primere i tri Lige šampiona.

Branio je još za Mančester Junajted i Standard iz Liježa, dok je gol reprezentacije Španije čuvao 20 puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA