≫ 

Kralj je konačno na tronu: Rikardinjo i Portugal novi šampioni Evrope u futsalu! (VIDEO)

U trileru protiv Španije gol odluke postigao Bruono Keljo minut pre kraja produžetka

  • 2

Bog futsala je zaseo na pijadestal, tamo gde mu je odavno mesto.

Genijalni kapiten futsal reprezentacije Portugalije Rikardinjo i njegov tim novi su šampioni Evrope pošto su u velikom finalu u "Stožicama", pred 10.625 navijača, u trileru savladali dosadašnje evropske vladare Špance 3:2.

Bilo je to finale kakvo se samo moglo poželeti.

>>> ON JE BOG FUTSALA: Rikardinjo dao gol dok su trojica uklizavala, pa dokrajčio rivala sa drugog kraja terena! (VIDEO)

Već u prvom minutu najbolji strelac u istoriji Euro futsala Rikardinjo matirao je golmana Španije, što je i najbrži pogodak ikad postignut na završnim turnirima, ali je odgovor stigao preko Tolre u 19. i Lina u 32. minutu, za preokret i zebnju Portugalaca, a nadu u srećan kraj za Furiju.

Junak Portugalaca zove se i Bruno Koeljo. Ovaj momak zaslužan je za novi rezultatski obrt i trijumf koji je selekcija sa Iberijskog poluostrva dugo čekala.

Koeljo je najpre pred sam kraj regularnog dela, u 39. minutu, izjednačio, a onda, minut pre kraja produžetka, pogodio iz kaznenog udarca, za delirijum među Portugalcima u Ljubljani.

Dvostruki strelac za Portugalce tako je na najbolji mogući način odmenio Rikardinja, koga je povreda omela da završi meč, ali je u efikasnom saigraču imao najjačeg aduta i čoveka koji mu je doneo najdraži pehar.

Rikardinju je iz ruke predsednika UEFA Aleksandera Čeferina uručen i trofej namenjen najboljem igraču Evropskog prvenstva - zasluženo!

Pogledajte i odlučujući trenutak utakmice - gol Koelja iz kaznenog udarca kojim je Portugalija postala prvak Starog kontinenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA