Zašto su cene karata za Zvezda - CSKA duplo skuplje od Partizan - Viktorija?

Navijač Zvezde za zapadnu tribinu Marakane treba da izdvoji dva i po puta više u odnosu na navijača Partizana za istu tribinu u Humskoj

  • 88

Fudbaleri Zvezde i Partizana prvi put u istoriji zajedno igraju evropske utakmice, a ono što je mnogima upalo u oči jeste da su karte za Zvezdin meč protiv CSKA iz Moskve znatno skuplje u odnosu na ulaznice za meč Partizan - Viktorija Plzenj.

>>> 1.000 elitnih huligana CSKA stiže na Marakanu: Već su se tukli sa Delijama, vođa im sam upada u voz protivničkih navijača, u Rusiji su strah i trepet na ulici (FOTO) (VIDEO)

To je izazvalo euforiju među navijačima obe ekipe i očekuje se da stadioni u Ljutice Bogdana u utorak i u Humskoj u četvrtak budu krcati do poslednjeg mesta. Međutim, prodaja i nije išla onako kako su mnogi očekivali, a to je da karte planu čim se počne sa prodajom.

Karte za Zvezda - CSKA su u prodaji po sledećim cenama:

Sever i Jug - 2.000 dinara, bočni delovi istoka su 3.000 dinara, centralni deo istoka i bočni delovi zapada su po 4.000 dinara, dok je centralni deo zapada 5.000 dinara.

Karte za Partizan - Viktorija su u prodaji po sledećim cenama:

Jug i Sever - 1.000 dinara, bočni delovi istoka i zapada 1.500 dinara, a centralni sektori su 2.000.

Foto: A. Nalbantjan

Postoji nekoliko mogućih razloga zašto je karta ovoliko skuplja za ulaz na Marakanu nego na stadion Partizana. Pre svega, ogromna euforija vladala je među navijačima Zvezde, jer je ovo crveno-belima prvo proleće u Evropi posle čak 25 godina.

I Partizan je na proleće u Evropi čekao 11 godina, a tada je upravo i eliminisan od CSKA, sa kojim se sada susreće Zvezda. Ipak, poslednjih godina je bar učestvovao u grupnim fazama Lige šampiona i Lige Evrope, dok je Zvezda i na grupnu fazu Lige Evrope čekala 10 godina.

Foto: Vladimir Milovanović

Rukovodstvo kluba sa Marakane je očigledno procenilo da bi tržišna cena za Zvezdin istorijski meč, prvi posle 25 godina na proleću u Evropi, trebalo da bude nešto viša.

Doduše, mora se napomenuti i da su se karte za Zvezdin duel prodavale i u pretprodaji do 29. decembra, i tom prilikom su cene bile znatno povoljnije (Sever i jug: 1.500 rsd; Istok bočno: 2.000 rsd, istok centar: 3.000 rsd, Zapad bočno: 3.000 rsd), dok su vlasnici sezonskih karata imali posebnu pogodnost, pa su na cene u pretprodaji dobili dodatni popust (Sever: 750 rsd, Istok: 1.500 rsd, Zapad: 2.000 rsd).

Po tome je Zvezda čak i imala jeftinije karte nego Partizan u slobodnoj prodaji.

Moguće je da je ovakva razlika u ceni u odnosu na regularnu i onu koja je bila u pretprodaji, kao i za članove sezonskih, zapravo bila da bi se stadion rasprodao što više, kako bi UEFA donela povoljnu odluku u Zvezdinu korist povodom disciplinskog postupka koji je pokrenut od strane Evropske kuće fudbala posle utakmice protiv BATE Borisova, zbog transparenta posvećenog Ratku Mladiću.

UEFA je prvobitno kaznila Zvezdu zatvaranjem stadiona, ali je potom ipak preinačila odluku, a jedan od glavnih argumenata Zvezdinog pravnog tima bio je to što su rasprodali 30.000 karata.

Jedan od logičnijih razloga zašto su cene skuplje jeste i atraktivnost protivnika. Uz dužno poštovanje šampionu Češke, CSKA iz Moskve je ozbiljno evropsko ime i tim koji godinama učestvuje u Ligi šampiona i višestruki je šampion Rusije.

Uz to je i veliko interesovanje navijača CSKA, Spartaka i Partizana da takođe budu na ovoj utakmici, jer su Zvezda i Spartak bratski klubovi, dok je isto i sa Partizanom i CSKA.

Utakmica Zvezda - CSKA na programu je u utorak od 18.00, dok Partizan protiv Viktorije igra u četvrtak od 21.05.

VIDEO: Pogledajte kako su izgledali incidenti na poslednjoj Zvezdinoj evropskoj utakmici protiv Kelna

Daljinac

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    12. februar 2018 | 17:08

    Zato sto smo mi velika zvezda,ubedljvo najbolji i najpopularniji srpski klub svih vremena,i sto samo nas srbi vole

  • OO7

    12. februar 2018 | 20:26

    Pa i Realove karte su skuplje od Valensijinih ... Ipak sampion evrope je "sampion evrope"

  • Ljuba

    12. februar 2018 | 18:04

    Pa zato sto je Zvezda najmanje za toliko veci klub od Partizana, ako ne i vise.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA