≫ 

Derbi od MILIJARDU evra, karte koštale 750: Real čeka PSŽ u najskupljem meču godine! (VIDEO)

Duel će biti odigran večeras u udarnom terminu Lige šampiona od 20.45.

  • 8

Derbi osmine finala Lige šampiona svakako je sudar branioca trofeja Real Madrida i jednog od pretendenata da ga nasledi na tom mestu Pari Sen Žermena sa pažnjom na susret dve najveće zvezde Kristijana Ronalda i Nejmara. Nejmar, najskuplji fudbaler u istoriji sa 222 miliona evra, posle samo sedam meseci vraća se u Španiju gde je sa velikim uspehom nosio dres Barselone, ali sada ne teren najvećeg rivala - u Madrid.

Zanimljivo da se brazilski napadač, strelac 28 golova ove sezone, baš uoči susreta dva tima dovodi u vezu sa prelaskom u Real što bi mogao da bude motiv više da pokaže, pored uspeha PSŽ-a, zašto ima ambicije da upravo Ronalda zameni na mestu najboljeg igrača sveta, možda čak i u kraljevskom klubu.

- Imamo mnogo velikih fudbalera, ali naš lider na terenu je Nejmar - pozvao je trener Enai Emeri Nejmara da se pokaže u najboljem stilu na stadionu Santijago Bernabeu.

Ipak, ovaj meč će biti upamćen kao duel dve najskuplje ekipe u istoriji, a vrednost njihovih igrača iznosi milijardu evra sudeći prema transfer marketu.

Vrednost tima Reala je 858,50 miliona evra dok je vrednost PSŽ ovih vedeta 756,50 miliona evra što je zajednički 1,6 milijardi evra.

Najviše vrede naravno Kristijano Ronaldo 120 miliona i Nejmar 180 miliona, pa dalje u PSŽU slede Mbape 120, Verat 70, Kavani 60, Rabiot 40. Kod Reala posle Ronalda Toni Kros je najskuplji sa 80 miliona,  a slede ga Geret Bejl i Isko sa 75 miliona, Benzema  Asensio sa 50, te Ramos, Varan,Marčelo, Kasmeiro, Modrić sa po 40 miliona

Foto: Tanjug/Ap

Sa druge strane, glavna opasnost krhkoj odbrani PSŽ-a je Ronaldo, koji je napravio odličnu uvertiru u njegovom omiljenom takmičenju pošto je dao het-trik u prethodnoj pobedi nad Sosijedadom 5:2.

- Uvek gledam da budem na visokom nivou, ali nekad stvari nisu kakve bismo voleli - rekao je Ronaldo, rekorder sa 114 pogodaka u elitnom takmičenju.

U senci tog duela sutra se sastaju Porto i Liverpul na Dragau, na terenu trenutnog lidera portugalskog prvenstva.

Jasno je da je favorit Liverpul, uprkos tome što igra promenjivo i ove sezone, ali nikako ne bi smeo da potceni ekipu sa velikim iskustvom igranja u završnici Lige šampiona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA