≫ 

Piksi među najplaćenijim trenerima sveta, zarađuje više nego Klop, Konte, Simeone... Procurile plate menadžera u Kini (FOTO)

Legendarni srpski fudbaler, koji sada sa uspehom gradi trenersku karijeru, zarađuje ozbiljan novac u Kini, po čemu je na čak 8. mestu na svetu

  • 8
Foto: Guliver/Masashi Hara/Getty Images

Kineska Super liga objavila je plate trenera svih klubova, među kojima je četvrti najplaćeniji Dragan Stojković Piksi. On godišnje od ekipe Gvangžu R&F dobija 8 miliona evra, po čemu je 8. na svetu po zaradi među trenerima.

Ispred njega su samo Fabio Kanavaro, koji vodi Gvangžu Evergrande sa 12 miliona evra, Manuel Pelegrini (Hebei) sa 10 miliona evra, koliko ima i Fabio Kapelo u Đijangsu Saningu, koji je novi klub Ričmonda Boaćija.

Fabio Kanavaro najplaćeniji trener u Kini, a 4. u svetu; Foto: AP/Tanjug

Kanavaro, koji je trener početnik, sa ovom platom je na čak 4. mestu u svetu po godišnjoj zaradi! Ispred njega su samo Marćelo Lipi, koji kao selektor Kine zarađuje 20 miliona evra.

Marćelo Lipi, selektor Kine koji godišnje zarađuje 20 miliona evra; Foto: Guliver/Getty Images/ Mark Metcalfe

Drugi je Pep Gvardiola, kome mančester Siti godišnje uplaćuje 17,3 miliona evra, a na trećem mestu je Žoze Murinjo sa 16,9 miliona evra.

Pep Gvardiola i Žoze Murinjo, 2. i 3. najplaćeniji na svetu; Foto: Tanjug/AP

Ispred Piksija su još samo Fabio Kapelo i Arsen Venger, koji godišnje inkasiraju po 10 miliona evra.

Verovatno mnogima zvuči neverovatno da je Piksi plaćeniji od trenera Liverpila, Jirgena Klopa (koji ima 7,9 miliona evra), Antonija Kontea (7.3 miliona evra), Dijega Simeonea (5,75 miliona evra), Zinedina Zidana (4,85 miliona evra), Unaija Emerija, trenera PSŽ-a (4,85 miliona evra).

Printskrin: Twitter.com/BookieInsiders‏

Podsetimo, Piksi je bio glavni kandidat za selektora Srbije, ali je tada dobio ponudu Gvangžu R&F, koju nije mogao da odbije, pa je FSS odlučio da da šansu Mladenu Krstajiću.

VIDEO: Pogledajte šta je Piksi rekao u trenucima kada je bilo pitanje da li će postati selektor Srbije

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RONALDINHO KRALJ

    1. mart 2018 | 11:48

    ZA INFORMACIJU OVOM 100 DINDZI,NJEGA JE TAPI OPERISAO ZDRAVOG,ZBOG OSIGURANJA,A I ŠTO JE ODBIO DA ŠUTIRA PENAL U BARIJU....TAKO DA,NEMOJTE O PIXIJU,NAŠEM NAJBOLJEM IGRAČU ZADNJIH 30,40 GODINA...A I KAO PREDSEDNIK,JE ZVEZDI DAO NAJVIŠE....2 DUPLE KRUNE,ZENGU,TOYOTU....TAKO DA,KRALJ TREBA DA IMA I VEĆU PLATU...

  • Čika Jova

    1. mart 2018 | 12:29

    To Piksi, pametno, samo što dalje od naše reprezentacije. Sav ugled koji si steko ovde ćeš izgubiti. Ima da te blate i tvoje znanje procenjuju, neznalice, fudbalski laici, menadžeri, prosečni fudbaleri, rukovodstvo FSS. Postaješ jedan od trenera ravan najboljima, veći od Boškova, Miljana, Stankovića, Toze Veselinovića...

  • Mijusa

    1. mart 2018 | 16:50

    Nije glup da se vrati u Srbiju gde crnogorci oro vode, ne treba mu to. Zadnji put se opekao, ako je pametan nikad više

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA