Zvezda ispred Barse, Sitija, Bajerna, PSŽ-a... Crveno-beli 3. najdominantniji tim Evrope, ali i Partizan je bolji od Reala i Juvea! (FOTO)

Fudbalska opservatorija CIES radila je istraživanje u 31 ligi Starog kontinenta i ustanovila da se u prvih 50 nalaze tri srpske ekipe

  • 6
Foto: A. Nalbantjan

Crvena zvezda ove sezone igra sjajan fudbal i na korak je od osvajanja titule već sada, iako tek predstoji plej-of i "deljenje bodova". Odlični su bili u u Evropi, gde su imali najbolji rezultat još od 1992. godine.

Crveno-beli imaju razliku od 14 bodova prednosti, a i prema statističkim podacima, kojim se bavi "Fudbalska opservatorija - CIES", Zvezda je jedan od najdominantnijih timova u Evropi.

Na osnovu istraživanja u periodu od 1. jula 2017. do 20. februara 2018. godine, u 31 ligi Evrope, CIES je došao do podataka o statistički najdominantnijim timovima u odnosu na protivnike.

Istraživanje se odnosilo na osnovu proseka šuteva ka protivničkom golu iz šesnaesterca, kao i koliko su puta protivnici pretili na isti način. Zvezda je imala 236 šuteva, a njeni protivnici 73, pa je sa koeficijentom 3.23 na trećem mestu, a ispred nje su samo Porto, koji je na 1. mestu sa indeksom 3.79 i Ludogorec sa 3.66.

Na listi se našao i Partizan, koji je na 22. mestu, jednom iznad Real Madrida.

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Zvezda je prema ovoj statistici dominantnija od Napolija, Mančester Sitija, PSŽ-a, Bajerna iz Minhena, Liverpula, ali i Real Madrida i Barselone i Juventusa, od kojih bolji statistički učinak ima i Partizan.

VIDEO: Kako Delije reaguju kada vide devojku u dresu Partizana?

Na listi se od srpskih ekipa našao i Čukarički, koji sa Salcburgom deli 41. mesto uz indeks 1.76, što je recimo bolje od Totenhema, Dortmunda, Čelsija, Milana, Arsenala...

Ipak, ovo ne treba da zavarava, jer kao što se kaže "statistika je kao bikini". Ovo može da imponuje našim klubovima koji su se našli na listi, ali ujedno govori i o tome koliko je naša liga slaba, pa tri vodeća tima mogu ovoliko da dominiraju u odnosu na rivale.

Pogledajte kako izgleda lista 50 najdominantnijih klubova Evrope prema ovom istraživanju:

Printskrin: football-observatory.com
Printskrin: football-observatory.com

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORO

    5. mart 2018 | 22:14

    Ma nismo mi bas toliko dobri koliko je nasa liga losa.Da je srece da su i Vojvodina Nis Napredak i ostali malo jaci bilo bi bolji za nas

  • Luka

    5. mart 2018 | 23:34

    Samo sto Zvezda i Partizan igraju protiv Javorom,a Real sa Barsom

  • Nbgg

    5. mart 2018 | 20:36

    Bolje LS od toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA