≫ 

Trenutak istine za Totenhem: Juventus stiže na Vembli

Stara dama iz Torina pokušaće da se izvuče iz teške situacije posle 2:2 na domaćem terenu

  • 3

Trenutak istine za Totenhem - britanski mediji najbolje opisuju koliko je za londonski klub važan revanš sa Juventusom (sreda 20.45)  u osmini finala Lige šampiona jer bi, u slučaju da eliminiše torinskog giganta, pokazao da je sazreo da i na međunarodnoj sceni beleži uspehe protiv najvećih.

Totenhem ima sasvim dobru situaciju, 2:2 iz Torina, i to nakon što je stigao dva gola zaostatka, ali nijednog trenutka ne sme da se opusti i zaboravi da naspram sebe ima iskusni, veliki tim, šestostrukog šampiona Italije i viceprvaka Evrope.

Izabranici Maurisija Poketina u grupnoj fazi završili su ispred jednog Real Madrida i Borusije iz Dortmunda, ali sve će se to zaboraviti ako sutra uveče na čuvenom Vembliju ne prođu među osam najboljih na Starom kontinentu, treći put u istoriji kluba.

- Moramo da budemo relaksirani i pokušamo da odigramo najbolji meč. Neću ništa da menjam, držaćemo se našeg stila, iako je važna utakmica. Idemo da uživamo, a ne da budemo pod panikom - rekao je Poketino u najavi utakmice i najavio ofanzivu od prvog minuta.

Foto: Tanjug/AP

Ništa manje ambicije nema ni Juventus, ekipa koja vapi za "ušatim trofejom" nakon što je izgubila dva od tri prethodna finala Lige šampiona.

Veliki problem treneru Masimilijanu Alegriju pravi to što je zbog povrede neizvestan prvi napadač Gonzalo Iguin, strelac dva gola protiv Totenhema, ali i na kraju tragičar zbog promašenog penala.

Dobra uvertira napravljena je u Rimu pobedom u derbiju nad Laciom pogotkom Paula Dibale u poslednjem minutu, posle čega Juventus odbranu trofeja Serije A drži u svojim rukama.

Drugi meč sutrašnjeg programa nema ni najmanju dilemu, Mančester Siti protiv Bazela potvrđuje prolaz posle pobede 4:0 u Švajcarskoj.

"Građani" su u fantastičnoj formi, nezadrživo grabe ka tituli prvaka Engleske, pa sav fokus mogu da usmere ka Ligi šampiona. Možda od četvrtfinala jer je Bazel već "arhiviran".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA