≫ 

Real ugasio nade PSŽ-a: Ronaldo i Kazemiro utišali Pariz!

Gorelo je na Parku prinčeva, ali je nadu Parižana ugasio najbolji igrač sveta, jer je već posle njegovog gola bilo jasno da PSŽ ne može da preokrene

  • 27
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida i Liverpula prvi su učesnici četvrfinala Lige šampiona. Real je i u revanšu slavio protiv PSŽ-a (2:1), i golovima Ronalda i Kazemira obezbedio je mesto među 8 najboljih ekipa Evrope.

Za Liverpul se to znalo i pre revanša protiv Porta, pošto su u prvoj utakmici u Portugaliji slavili sa 5:0, pa su na Enfildu igrali opuštenije. Na kraju tu i nije bilo golova, za razliku od meča na Parku Prinčeva, gde je sve prštalo od golova, šansi, duela i ludnice na tribinama.

>>> Strašna bakljada navijača PSŽ-a: Liga šampiona ovako nešto ne pamti, sudija prekinuo meč, kapiten ih molio da prestanu (VIDEO)

PSŽ - REAL MADRID 1:2

(Kavani 71, Ronaldo 52, Kazemiro 80)

PSŽ: Areola, Alveš, Silva, Markinjoš, Beršiš, Verati, Mota, Rabio, Di Marija, Mbape, Kavani

Real Madrid: Navas, Karvahal, Ramos, Varan, Marselo, Kazemiro, Kovačić, Vaskez, Asensio, Benzema, Ronaldo

Foto: Tanjug/AP

Real je očitao fudbalsku lekciju PSŽ-u u svakom smislu! Zinedin Zidan je taktički potukao do nogu Unaija Emerija u dvomeču koji je s nestrpljenjem čekao čitav svet. Na kraju, Real dominantno ulazi u četvrtfinale sa pobedama u obe utakmice.

Iako je PSŽ igrao bez Nejmara u drugoj utakmici, bilo je tu i dalje mnogo velikih i skupo plaćenih igrača, koji su uspeli da daju gol iz jedine greške Realove odbrane. Imali su inicijativu, koju su im šampioni Evrope svesno prepustili, a zatim ih dotukli u drugom poluvremenu.

Moglo je da bude i ubedljivije, da je neki od šuteva Ronalda i Asensija pogodila mrežu umesto okvira gola.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Meč je počeo onako kako se očekivalo - PSŽ je imao veliku terensku inicijativu, dok se Real opredelio za kontre. U prvih 45. minuta je aktuelni šampion Evrope bio opasniji. Imao je dve odlične šanse, prvo preko Ramosa u 18. minutu, a zatim i preko Benzeme u 38. minutu, ali ih nisu iskoristili posle dobrih intervencija Areole.

PSŽ je svoju jedinu izglednu priliku propustio preko Mbapea, koji je u 43. minutu bio i malo sebičan, jer je imao saigrače u izlednijoj situaciji kada je šutirao na gol Navasa, koji je odbranio njegov šut.

U drugom poluvremenu je Ronaldo golom u 52. minutu otvorio vrata četvrtfinala, a kada je Verati napravio glupost i dobio drugi žuti karton u 66. minutu, sve nade navijača Pari Sen Žermena su potonule. Morali su Realu da daju tri gola sa igračem manje za 25 minuta.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Nade su i dalje bile žive kada je Kavani iskoristio jedinu nesigurnost Realove odbrane na utakmici i u 69. minutu je dao gol za 1:1. Ali i tada je bilo jasno da neće stići do potpunog preokreta, iako su ih navijači sa Parka prinčeva gurali napred i davali im vetar u leđa.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, sve je bilo jasno nakon gola Kazemira u 80. minutu, nakon nespretne reakcije odbrane "Svetaca". Lopta je posle odbijene lopte došla do Brazilca, koji je šutrao sa ivice kaznenog prostora i ubacio je u mrežu. Doduše lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača PSŽ-a i prevarila golmana.

Foto: Tanjug/AP

Mogao je Real i ubedljivije da slavi, pošto su u nekoliko navrata pogađali i stativu, ali je pobeda svakako ubedljiva. Zidan je Emeriju očitao fudbalsku lekciju u obe utakmice.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

LIVERPUL - PORTO 0:0

Liverpul: Karijus, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Henderson, Milner, Džan, Lalana, Mane, Firmino

Porto: Kasiljas, Pereira, Felipe, Rejes, Dalo, Oliver Tores, Andre Andre, Bruno Kosta, Korona, Vari, Abubakar

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Liverpul je tokom čitavog meča imao velike šanse, više od igre, ali na kraju nije postigao gol. S obzirom na ubedljiv trijumf u Portu od 5:0, i nije im bila neophodna pobeda, pa su sigurno obezbedili plasman u četvrfinale.

Porto je i u revanšu bio inferioran, uputio je samo jedan šut na gol, za razliku od pet Liverpulovih, koji je imao nekoliko veoma dobrih šansi i pravo je čudo da nisu postigli gol na kraju.

Klop je malo i odmarao najboljeg igrača Mohameda Salaha, koji je ušao tek u završnici, i imao je šansu da postigne gol, ali mu je Kasiljas dobro odbranio šut kada je izašao 1 na 1.

Mečevi obe utakmice počeli su minutom ćutanja u čast preminulog kapitena Fiorentine, Davidea Astorija.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    6. mart 2018 | 23:00

    Gospodin Alves dribla pa izgubi loptu pa prime gol.A Emeriu odma otkaz dati zidan ga je sam tako nadmudrio u taktickom smislu

  • nis

    6. mart 2018 | 22:52

    Prepolovio bi implate sad svima zato sto su u madridu od 70 minuta krenuli no salantno da igraju kao ma lako cemo sa ovima evo kazne sad gazda sve ih kazni

  • Eaannn

    6. mart 2018 | 22:45

    Lako je igrati protiv nekog jadnika iz Francuske a,protiv Reala nema vas nigdje.Steta vas je uopste pustati u LS.Sramote jedne.Fuj....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA