≫ 

Neviđena akcija navijača PAOK-a: Upali u program UŽIVO i terali spikera da čita njihov protest! (VIDEO)

Situacija u fudbalskoj Grčkoj se opasno zakuvala posle oduzimanja bodova solunskom klubu

  • 14
Foto: MarkoTodorović

Još jedan u nizu skandala potresa Grčku ovih dana, ponovo je fudbal u centru pažnje javnosti, i ponovo navijači prave probleme. 

Naime, tamošnji mediji prenose da je četrdesetak huligana Fudbalskog kluba PAOK iz Soluna u utorak upalo u zgradu televizije ERT 2, ušlo u studio dok je uživo išao program, i tamo silom naterali spikera da pet minuta pročita njihov proglas.

>>> Kakav udarac za PAOK! Prijović i ekipa zbog navijačke gluposti ostaju bez titule?

Prisutno obezbeđenje naravno nije reagovalo, huligani su se posle obavljenog zadatka povukli i mirno se razišli.

Mediji u Grčkoj ne pišu da je bilo ko uhapšen posle incidenta o kome bruje i strani portali.

Akcija Solunjana je samo nastavak borbe navijača da se ukaže na, kako kažu, "najveći sportski skandal svih vremena", a to je odluka Superlige da se PAOK-u oduzmu tri boda i dodele Olimpijakosu zbog incidenata koji su se desili pred početak derbija na "Tumbi" 25. februara.

Printskrin: Youtube/Αντώνης Τσολναράς

Naime, tada je gostujući trener Oskar Garsija pogođen u lice zbog čega nije mogao da vodi meč koji se nije ni odigrao, pa je pobeda pripisana Atinjanima za "zelenim stolom" što je izazvalo žestoke reakcije crno-belih, i kluba, koji se žalio na odluku, i navijača, koji se ne mire sa takvim ishodom i organizuju seriju protesta.

Revoltirani, pokrenli su niz akcija da se odluka poništi, što je malo verovatno da će se desiti. Upad u studio televizije bio je samo jedan od načina njihove borbe da ukažu na nepravdu, jer tvrde da je Garsija inscenirao povredu iako, sa druge strane, postoje foto dokazi o povredama koje su mu nanete, kao i potvrda lekara.

Kako bilo, PAOK je sem bodova, kažnjen i novčano sa 30.000 evra, te igranjem dve naredne utakmice u Solunu pred praznim tribinama, od kojih je jedna protiv lidera i glavnog konkurenta za titulu AEK-a.

Na tabeli, AEK ima 54 boda, Olimpijakos 50, a PAOK 49...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laky

    7. mart 2018 | 14:18

    I oni imaju crveno belu ljubimicu, mezimce sistema.

  • Dane

    7. mart 2018 | 14:14

    Smesno. Ispada da su dzaba najbolji cele godine, a sada ce titulu dati crvenim ljubimcima samo zato sto je neka budala bacila toalet papir na teren. Ne znaju ni da nameste kako treba. Bruka i sramota!

  • ZZ

    7. mart 2018 | 09:50

    Izgleda da i kod njih crveno beli moraju biti prvaci!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA