≫ 

Fudbaleri koji budu igrali za Srbiju na Mundijalu doneće klubovima 4,4 miliona evra, šteta je što to nisu srpski klubovi!

FIFA će podeliti 168 miliona evra klubovima iz kojih dolaze igrači na Mundijalu

  • 14

Svetska fudbalska federacija FIFA donela je još 2010. godine odluku da se klubovima vrati određen novac kao kompenzacija za učešće igrača na Mundijalu.

Za Svetsko prvenstvo u Rusiji ove godine izdvojili su 168 miliona evra, a taj novac ide iz prihoda od organizacije Mundijala.

Tih 168 miliona evra trebalo bi da podele 400 klubova širom sveta. E sad, problem je što za Srbiju uglavnom igraju igrači iz iniostranih klubova pa će naše ekipe ostati bez para.

Celokupna reprezentacija Srbije, to jest svi igrači doneće klubovima 4,4 miliona evra, a samo jedan mali deo će otići srpskim klubovima.

Prema FIFA proračunima iznos koji klubovi dobijaju je oko 6,800 evra po igraču dnevno bez obzira na to da li igra ili je na klupi.

Najveća caka je da taj novac ne ide samo klubu u kojem igrač igra, već i klubovima čiji je član bio dve godine unazad i to prema proračunu 33% od ukupne sume pripada svakom klubu u kojem je igrač igrao od jula 2016. do jula 2018 godine.

Foto: Vladimir Milovanović

Što se tiče srpskih klubova samo Crvena zvezda i Partizan mogu da računaju na novac jer je realno da Vladimir Stojković golman bude na Mundijalu, i eventualno Zoran Tošić, Saša Zdjelar i Danilo Pantić, a iz Zvezde Nemanja Radonjić i eventualno Vujadin Savić.

Realno, Crvena zvezda i Partizan bi mogli da zarade 386,380 evra ako bude imala dvojicu igrača u Rusiji, dok će cela reprezentacija Srbije doneti klubovima 4,4 miliona evra.

(Telegraf.rs/Izvor B92.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA