≫ 

Zvezda sa penala u 84. minutu došla do pobede! Vojvodina igrala, a crveno-beli odneli plen! (VIDEO)

Buran meč u Novom Sadu!

Fudbaleri Vojvodine bili su domaćini Crvenoj zvezdi u 26. kolu Superlige na 104. rođendan kluba, ali je sav plen pripao gostima sa 1:2!

Vojvodina je proslavila rođendan i dan pre meča pustila karte po veoma niskim cenama za Delije, dok su se navijači kluba potrudili  da prirede paklen doček bukom u pola noći pred duel, ispred hotela u kom su odseli igrači beogradske ekipe.

Pred ovaj meč Partizan je savladao Rad, dok je niški Radnički trijumfovao uz dva gola Pavkova, koji se izjednačio sa Pešićem na listi strelaca sa 19 pogodaka.

Ipak, navijačka noćna uvertira nije poremetila crveno-bele, iako ne bi bilo nezasluženo da je bar bod ostao u Novom Sadu.

Hrabro je igrala Vojvodina, Zvezda prečesto ekstremno pasivno, što su Lale kaznile izjednačenjem preko Ezea.

U završnici, Radonjić je iskoristio driblerske sposobnosti da iznudi naivni penal preko Mesarovića, što je materijalizovao Ben kao džoker sa bele tačke.

>>>Partizan pobedio u Humskoj posle tri i po meseca (VIDEO)

TOK MEČA:

Vojvodina je bila spremna da proslavi 104. rođendan, ali su već u 2. minutu bili tužni igrač i navijači novosadskog kluba.

Jedan korner delovao je bezazleno, ali je bio koban, lopta se odbila do Jovičića koji je snažno tukao sa distance, a onda od naručja Rockova do noge Donalda.

Kapiten Crvene zvezde nije odbio ovaj poklon, munjevito se našao ispod južne tribine gde su smeštene Delije, sa kojima je proslavio najavu izlaska iz krize posle nekoliko slabijih partija.

Voša je zatim pokazala zube, Zvezda je samo u nekoliko kasnijih minuta delovala osokoljeno golom, pa je usledio period u kom je prednost imao domaći tim na terenu. Blokirani su udarci Jovančića i Subotića, dok Srnić nije uspeo da proslavi jubilarni 100. meč za klub golom, kasnio je sa utrčavanjem.

Onda je i Mihajlović imao dve prilike, poslednja je posebno bila upečatljiva. Sa distance je šutirao tik uz stativu, pa je Borjan imao veliku sreću, malo je nedostajalo da se kazni velika pasivnost igre crveno-belih iz Beograda.

U nastavku je Ilija Stolica bio rešen da sve to nadoknadi, tražio je od igrača da budu oštri i beskompromisni, to je donelo žute kartone, ali i pogodak posle nekoliko poluprilika.

Eze Frajdej je u 72. minutu dočekao kiks odbrane i dobar protok lopte sa leve strane, kako bi zakucao loptu visoko pod prečku.

Previše su bili nervozni posle tog gola igrači Zvezde, Borjan je čak hteo da se obračuna sa osobom koja je stajala iza gola, pa mu je pokazan žuti karton. Milojević je tek posle pogotka reagovao i zamenio nevidljivog Pešića Benom, a malo kasnije, Radonjić je iznudio penal, iako je kontakt bio bezazlen i minimalan od strane Mesarovića.

Sa bele tačke hladnokrvan je bio Ben, dok su domaćini bili naelektrisani zbog odluke sudije. To su pokazivali pri svakom prekidu, to ih je omelo da igraju smirenije kako bi jurili novo izjednačenje, a na kraju je malo nedostajalo da dođe do fizičkog obračuna.

Čim su se strasti smirile, odsviran je kraj duela.

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

(Eze 73 - Donald 2, Ben 84p)

Stadion: Karađorđe Sudija: J. Šegrt

Vojvodina: Rockov, Lazarević, Radovanović, Vukasović, Lakićević, Putinčanin, Arsić, Jovančić, Subotić (od 72. Mesarović), Vinsent, Mihajlović (od 81. Zličić)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Jovičić, Donald, Srnić, Krstičić, Radonjić, Pešić (od 73. Ben)

Superliga, 26. kolo:

Bačka - Radnik Surdulica 4:2 (2:1)

(Luković 9, 22, Dimitrijević 58, Dodlek 71 - Zlatanović 40, Zlatanović 84)

Borac Čačak - Čukarički 2:2 (1:1)

(Filipović 20, Knežević 69 - Docić 53, Mudrinski 92)

Voždovac - Mladost Lučani 0:0

Javor - Radnički Niš 0:2 (0:0)

(Petković 77 - Pavkov 51pen, 76, Noma 81)

Mačva - Napredak 1:0 (1:0)

(Matić 11)

Spartak Subotica - Zemun 1:2 (1:0)

(Đuričin 37 -Petković 60, 68)

Partizan - Rad 2:1

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2

(Eze 73 - Donald 2, Ben 84p)

Tabela: Crvena zvezda 69, Partizan 55, Radnički 49, Čukarički 46, Spartak 40, Voždovac 40, Napredak 40, Vojvodina 37, Mladost 34, Radnik 30, Mačva 28, Zemun 28, Bačka 27, Javor 21, Rad 18, Borac 17

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    7. mart 2018 | 23:08

    Radonjić je moj Nišlija...Da je gospodin,prišao bi sudiji i rekao da nije penal...Poštovale bi ga i Delije i drugi više...Tako se postaje veliki..Nažalost,Radonja nije...

  • PFC

    7. mart 2018 | 20:35

    Cekamo saopstenje doktora Terzića

  • Nišlija

    7. mart 2018 | 20:33

    Zvezdaš sam,ali ovo je bruka...Mislim da neću više da pratim naš fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA