≫ 

Ovako nije bilo još od vremena Slobe Miloševića: Zvezda najavila žalbu zbog odluka FSS-a!

Pravna služba crveno - belih dobro razmotrila odluke saveza i spremila žalbu

  • 13
Zgrada SD Crvene zvezde, Crvena Zvezda Foto: Marko Todorović

Potpredsednik Pravne komisije FK Crvena zvezda Nikola Dumnić izjavio je danas da će klub uputiti žalbu na uslovnu suspenziju koju je Fudbalski savez Srbije (FŠ) izrekao predsedniku Svetozaru MIjailoviću i ocenio da je kazna neodrživa jer se njom praktično u praksu vraćen "verbalni delikt".

FŠ je juče kaznio Mijailovića, kao i predsednika Partizana MIlorada Vučelića, zbog "rata saopštenjima" u finišu jesenjeg dela sezone na tri meseca uslovno, a kazna će biti aktivirana ukoliko ponove prekršaj u narednih godinu dana.

- Pravna komisija FK Crvena zvezda razmotrila je čitav slučaj koji je pokrenut protiv kako FK Crvena zvezda, tako i protiv predsednika Svetozara Mijailovića. Na osnovu raspoložive dokumentacije koju je Pravna komisija imala, a tu spada zahtev za pokretanje disciplinskog postupka koji je podneo Dragiša Binić, kao i izjašnjenje koje je radio Pravni tim FK Crvena zvezda, te neformalnih informacijama da smo kažnjeni oduzimanjem dva boda, s obzirom na to da zvaničnu pisanu odluku nismo dobili, Pravna komisija će preporučiti Upravnom odboru da iskoristi sva pravna sredstva protiv ovakve odluke, s obzirom na to da takvu odluku smatra nezakonitom - rekao je Dumnić.

Kako je naveo, pod pravnim sredstvima podrazumeva se najpre upućivanje žalbe pred drugostepenim organima FSS.

Foto: crvenazvezdafk

- Poštujemo nadležne organe, međutim, ukoliko ta žalba ne bude usvojena, u takvoj situaciji ćemo biti prinuđeni da se obratimo Ustavnom sudu Republike Srbije, s obzirom na to da je ovo prvi put još od vremena Sobodana Miloševića da je u praktičnu primenu uveden verbalni delikt.

- Pravna komisija posebno želi da istakne da Ustav Republike Srbije garantuje slobodu govora, da ona samo u izuzetnim situacijama može biti ograničena i to zakonom, nikako podzakonskim aktom kao što je to slučaj u članu 85 disciplinskog pravilnika, pri čemu ovde nema izuzetne situacije. Drugim rečima, ovakav član 85 disciplinskog pravilnika je u suprotnosti i sa krivičnim zakonikom Republike Srbije i sa Ustavom Republike Srbije i kao takav nikako ne može pravno opstati. Samim tim ne može pravno opstati ni odluka koja je bazirana na tom članu".

Dumnić je istakao da će se Crvena zvezda svim zakonitim sredstvima boriti protiv takve odluke.

- Stav Pravne komisije, ponavljam, je da je na ovaj način vraćen verbalni delikt u našu praksu, kojeg nije bilo više od 20 godina, nasuprot svim evropskim standardima i prava na slobodnu kritiku. Svim zakonitim sredstvima ćemo se boriti protiv ovakve odluke - zaključio je Dumnić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZ

    9. mart 2018 | 17:54

    Tuzna moja Zvezdo.

  • Vasa

    9. mart 2018 | 16:27

    Dali je moguce

  • Čika Jova

    9. mart 2018 | 17:51

    Ma ljudi, evo i sada uludo gubite vreme nevažnim stvarima, umesto da raspravljate o vašem učešću u evropi. Da sagledate trenutno stanje u klubu, da uspešno završite prvenstvo, spremite ekipu za letos koja neće strahovati koji će joj protivnik pasti, već neka se nje boje. Počnite da se bavite onim što će doneti dobro Zvezdi, navijačima, na kraju i vama. Šta stalno zevate u Partizan, pustite ih neka se koprcaju, neka sami sebe upropašćuju, neka se udaraju u glavu ili od zemlju, šta vas briga, neka ih neka vas gledaju u leđa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA