≫ 

Oslabljeni Partizan "pao" u Zagrebu, za kraj sezone u ABA ligi (VIDEO)

Bez Veličkovića i Vilijams-Gosa crno-beli poraženi od Cedevite, završili regionalno takmičenje sa 11 pobeda i 11 poraza

  • 50

ABA sezonu košarkaši Partizana završili su porazom u Zagrebu od Cedevite u svojoj poslednjoj utakmici regionalnog šampionata za ovu sezonu - 85:75.

Tek krajem aprila osvajači Kupa Koraća će ponovo u takmičarski ritam, kada krene domaća Superliga čiji je početak zakazan kada se okonča plej-of regionalnog prvenstva.

Kvame Von je sa 20 poena bio najbolji kod Beograđana, 14 je ubacio Gagić.

Kod Cedevite, istakli su se Markota sa 15, Ukić i Musa sa po 14, i Nikols sa 13 poena.

Foto: aba-liga/Marin Susic
Foto: aba-liga/Marin Susic
Foto: aba-liga/Marin Susic
Foto: aba-liga/Marin Susic
Foto: aba-liga/Marin Susic
Foto: aba-liga/Marin Susic
Foto: aba-liga/Marin Susic

Ekipa Nenada Čanka sezonu je završila na petom mestu, dok će Cedevita do ponedeljka biti druga, pobedu ispred Budućnosti koja to mesto može povratiti ukoliko na svom terenu savlada FMP i tako obezbedi prednost domaćeg terena pred doigravanje.

Od ranije je poznato da će u polufinalu igrati Zvezda protiv Mornara i Cedevita protiv Podgoričana.

U Zagrebu, Partizan je igrao bez dvojice lidera, Veličkovića i Vilijams-Gosa, pa je prostora bilo napretek za Vona, Sija, Marinkovića, Andrića...

Čanak može biti zadovljan prikazanim od pomenute grupe igrača, posebno se istakao Von sa 20 poena uz dobre procente šuta za dva (6/8), Si je u prvih desetak minuta takođe bio raspoložen, pripomogli su Pecarski, Gagić, Aranitović, pa su crno-beli, posle početnih 15:7 u korist Cedevite, režirali sjajnih 21:3 za prednost od 11 poena!

Zdovc je već u povoju drugog poluvremena iskoristio oba tajm-auta nezadovoljan pristupom svoji igrača, to je dalo rezultata pa je hrvatski tim serijom 7:0 vratio rezultatsku neizvesnost, a onda, i serijom trojki (Čeri, Nikols, Musa), preuzeo kontrolu meča.

Foto: aba-liga/Marin Susic
Foto: aba-liga/Marin Susic

U poslednjoj deonici Musa, Ukić i Markota, uz dobar doprinos Stipanovića pod obručem, najjače su povukli "sokiće" ka vođstvu koje je pred kraj iznosilo od sedam do deset poena, pa ni poslednji juriš gostiju preko Andrića i Vona, nije imao pravog efekta na krajnji ishod.

Cedevita je postigla ukupno 14 trojki, tri u poslednjih pet minuta, od egala 71:71, i one su definitivno bile ključne za trijumf hrvatskog tima.

ABA liga, 22. kolo

Subota

Partizan - Cedevita 85:75

Nedelja

Mega Bemaks - Igokea 17

Mornar - MZT 19

Olimpija - Zadar 21

Ponedeljak

Crvena zvezda - Cibona 18

Budućnost - FMP 21

TABELA: Crvena zvezda 18-3, Cedevita 17-5, Budućnost 16-5, Mornar 13-8, Partizan 11-11, Zadar 10-11, FMP 9-12, Olimpija 9-12, Mega Bemaks 7-14, Igokea 7-14, Cibona 7-14, MZT 3-18.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA