≫ 

Napredak šokirao Zvezdu na Marakani u 91. minutu: Kruševljani odneli bod iz Beograda (VIDEO)

Eskić je u prvom minutu sudijske nadoknade doneo bod Napretku

Crvena zvezda je kiksirala na Marakani u 27. kolu Superlige protiv Napretka. Vodili su sa 1:0 golom Nenada Krstića do 90. minuta, ali je Nikola Eskić u prvom minutu nadoknade postigao gol koji je šokirao Marakanu.

Crveno-beli su odigrali novu lošu utakmicu, koja je počela još od poraza od CSKA iz Moskve. Protiv Voždovca su se izvukli, kao i protiv Vojvodine, ali ne i protiv Napretka, koji je jedini tim koji je ove sezone uspeo da savlada Zvezdu, a sada su odneli i bod sa Marakane.

Zvezda u prvom poluvremenu gotovo da nije stvorila šansu, a Krstičić je posle šuta sa distance na startu drugog poluvremena zatresao mrežu gostiju. Delovalo je da će to biti dovoljno za tri boda, ali je Napredak sve vreme pretio u drugom poluvremenu i u nekoliko navrata je bio blizu izjednačenja.

U 90. minutu su pogodili stativu, a to je bio uvod u gol Eskića koji je usledio minut kasnije.

Crveno-beli i dalje imaju ubedljivu prednost na tabeli od 12 bodova, ali će se ona prepoloviti pred plej-of, a onda sledi i večiti derbi, pa Vladan Milojević mora pod hitno da zaustavi krizu u igri, kako se Zvezda ne bi do kraja prvenstva kockala sa titulom, koju su već mnogi videli u vitrinama trofejne sale na Marakani kada je prednost pred ovo kolo bila 14 bodova.

Partizan je očigledno popravio igru u poslednja dva kola i zabeležio je dve sigurne pobede, a Zvezda se muči na poslednja tri meča. Ukoliko se ovako nastavi, moguće je da se do plej-ofa zakuva u borbi za titulu.

CRVENA ZVEZDA - NAPREDAK 1:1

(Krstičić 52, Eskić 90+1)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Račić, Krstičić, Milijaš, Milić, Radonjić, Pešić

Napredak: Ni. Petrović, Boranijašević, Simonović, Veškovac, Ne. Petrović, Kostić, Eskić, Ndiaje, Vulić, Vukanović, Nikolić

Sudija: Majo Vujović

Gledalaca: 10.351

Foto: Marko Jovanović

Nije bilo mnogo dešavanja u prvom poluvremenu i na prste jedne ruke se mogu prebrojati čak i polušanse koje su obe ekipe imale. Zvezda je uglavnom imala loptu u posedu i pokušavala je da probije odbranu Napretka, koji se organizovano branio sa svih 10 igrača, ali su i napadali sa više igrača čim bi im se ukazala šansa.

Nisu došli na Marakanu da se brane i pokazali su zbog čega su jedini tim koji je dosad u šampionatu uspeo da savlada Zvezdu, kada su trijumfovali u Kruševcu u prvom poluvremenu.

Zvezda se mučila da probije njihov dobro organizovani bedem pred golom, a u prvom poluvremenu u tome nije uspevala. Pokušavao je Milijaš sa distance iz slobodnih udaraca, ali su njegovi udarci lako zaustavljani.

Najbliži golu u prvih 45 minuta bio je Nenad Krstičić, kada je sjajno šutirao sa oko 25 metara udaljenosti, ali je golman Petrović odličnom paradom izbacio loptu u korner.

Krstičić je početkom drugog poluvremena ipak uspeo da probije golmana Kruševljana. Posle kornera u 52. minutu, lopta se odbila na ivicu kaznenog prostora, odakle je on šutirao iz prve snažno po zemlji i zatresao je mrežu za veliko slavlje među navijačima Zvezde.

Napredak nije klonuo duhom posle primljenog gola i malo je falilo da izjednači. Eskić je u 66. minutu odlično šutirao sa distance iz okreta sa oko 25 metara, ali je lopta prošla tik pored stative Borjanovog gola, koji je i pogrešio prilikom ispucavanja i omogućio je igraču Napretka da ga ugrozi.

U 75. minutu se povredio Vujadin Savić, novopečeni reprezentativac Srbije, koji je morao da napusti igru, pa je umesto njega ušao Frimpong. Videćemo koliko je ozbiljna povreda Savića i da li će to uticati na njegov eventualni debi u dresu Orlova.

Malo je falilo da Napredak u 90. minutu postigne gol za izjednačenje, pošto je pogodio stativu posle dobre akcije po levoj strani, pa je sreća bila uz crveno-bele.

Ali samo minut kasnije usledio je šok na Marakani. Eskić je postigao gol za izjednačenje u prvom minutu nadoknade za veliku radost Kruševljana.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srpska crna gora

    11. mart 2018 | 20:48

    Pa mi stvarno nikoga nemozemo dobiti bez penala.katastrofa ceo tim .Pesic i Radonjic u Graficar na kaljenje!

  • Pizon

    11. mart 2018 | 20:27

    Ovakva Zvezda NE ZASLUŽUJE titulu.Kukavicka igra bez ideje kao i KKCZ.

  • Milan

    11. mart 2018 | 19:10

    Daj bre izbaci ovog pesica i pusti Joveljica,losiji biti ne moze,ovaj lik je najveci promasaj od napadaca i Barkos je za njega bio Bog fudbala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA