≫ 

Sevilja kaznila Murinja za kukavičluk: Montelin džoker za pet minuta ošamario Matićev Junajted za četvrtfinale LŠ! (VIDEO)

Nastavila se groznica Lige šampiona, Sevilja je kaznila Murinja, dalje ide i Roma!

  • 26
Foto: Tanjug/Ap
Foto: Tanjug/Ap

Liga šampiona se nastavila utakmicama u Mančesteru i Rimu. Ona u Engleskoj, imala je adrenalinsku završnicu u kojoj je Sevilja izbacila Junajted sa 2:1!

>>> Murinjo, uzeo si od Rusa krvav novac: Englezi se obrušili na Portugalca zbog angažmana na Mundijalu

Fudbaleri Mančester junajteda bili su domaćini Sevilji u revanšu osmini finala Lige šampiona posle 0:0, dok je pred Romom bio zadatak da preokrene protiv Šahtjora (prvi meč 1:2).

Mesto u četvrtfinalu su rezervisali već Liverpul, Mančester siti, Juventus i Real, u sredu se igraju preostali mečevi Bešiktaš - Bajern (0:5) i Barselona - Čelsi (1:1).

Foto: Tanjug/Ap

TOK MEČA

Žoze Murinjo je poznat kao trener koji ume da ide na nerve čak i navijačima svog kluba, čak i kada ga sa uspehom vodi. Mnogo puta se njegova dekadencija pokazala uspešno, ali je u prvom poluvremenu protiv Sevilje, nakon andalužanskih 0:0, postupio u svom stilu uparivši Matića i Felainija.

Foto: Tanjug/AP

Nije se to svidelo navijačima Đavola, negodovali su zbog Belgijanca koji je činio društvo neprikosnovenom Nemanji, a odsustvo kreativnosti se dalo osetiti tokom prvih 45 minuta. I pored linije ispred odbrane, često je "duvalo" pozadi i nekoliko puta u prvom delu igre Sevilja je bila konkretna, ali bez završnice.

Foto: Tanjug/AP

Nešto slično viđeno je u nastavku, Murijel je testirao reflekse De Hee, Lingard je zagrejao rukavice sjajnom Riku, dok je Murinjo rešio tek u 60. minutu da u igru uvede Pola Pogbu.

Foto: Tanjug/AP

Francuz je u 71. minutu poslao loptu tik uz stativu, mislio je portugalski lisac da će Francuz biti pravi adut da se prelomi meč, ali ga je nadmudrio Vinćenco Montela nešto kasnije. Uveo je Ben Jedera u 72. minutu, a njemu je samo nekoliko minuta bilo dovoljno da izazove potpuni šok na Old Trafordu.

Stadion se pretvorio u Teatar snova, ali za Sevilju, kada je Ben Jeder tukao u 74. i 78. minutu. Prvo je desnicom poslao loptu ispod ruke De Hee, zatim od prečke glavom preko linije, pokazavši da ni španski golman ne može sve da zaustavi.

Foto: Tanjug/Ap

Toliko je puta De Hea bio Murinjov spas, sada je Žoze bio pred nemogućom misijom jer je vreme bilo neumoljivo. Lukaku je napravio trzaj u 84. minutu golom sa peterca, ali je Riko bio hladnokrvan golman do kraja i obezbedio je novu špansku vizu za narednu rundu takmičenja!

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Šahtjor je imao kapital od 2:1 iz prvog meča, ali je morao da položi oružje pred Vučicom na Olimpijskom stadionu.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Kolarov je od starta špartao uz svoju levu liniju, ali se pri pobedonosnom golu našao u ulozi gledaoca, nema sumnje da je sa uživanjem pratio majstorski pas Strotmana koji je na "blic" presekao celu odbranu tima iz Donjecka.

Džeko je to spremno dočekao, za razliku od rivala, pa je samo iskusno i rutinski matirao Pjatova, pa je dalje Romi preostalo da sačuva gol u gostima.

To je pri novom napadu u 79. minutu olakšao Ordec, kada je dobio crveni obaranjem Džeka u trku ka Pjatovu za novi okršaj 1 na 1.

Nije bilo druge osim da se izvadi karton, pa su već polako mogli Rimljani da trljaju ruke, pošto su postali šesti učesnici četvrtfinala Lige šampiona, ostala su još dva mesta u najužem krugu elite!

MANČESTER JUNAJTED - SEVILJA 1:2

(Lukaku 84 - Ben Jeder 74, 78)

Stadion: Old Traford Sudija: Dani Makeli (Holandija)

Mančester junajted: De Hea - Valensija (od 77. Mata), Baji, Smoling, Jang - Felaini (od 60. Pogba), Matić - Lingard (od 77. Marsijal), Aleksis, Rašford - Lukaku

Sevilja: Serhio Riko - Merkado, Kjer, Lengle, Eskudero - Banega, N'Zonzi - Sarabija, Vaskez, Korea (od 89. Geis) - Murijel (od 72. Ben Jeder)

ROMA - ŠAHTJOR 1:0

(Džeko 52)

Stadion: Olimpijski Sudija: Undijano Maljenko (Španija)

Roma: Alison - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Najngolan, De Rosi, Strotman - Under (od 65. Gerson), Džeko, Peroti

Šahtjor: Pjatov - Butko, Prdets, Rakitski, Ismaili - Fred, Stepanenko (od 74. Alan Patrik) - Marlos (od 82. Dentinjo), Taison, Bernard - Fereira.

VIDEO - Pogledajte kako je Murinjo prozivao De Bura pred ovaj meč

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA