≫ 

Murinjo, uzeo si od Rusa krvav novac: Englezi se obrušili na Portugalca zbog angažmana na Mundijalu

Sa više instance stižu oštre kritike na račun menadžera Mančestera

  • 12

Portugalac Žoze Murinjo prihvatio je da za honorar od 1.5 miliona evra bude stručni konsultant utakmica na Svetskom prvenstvu u Rusiji, jedan od nekoliko, no njegov pristanak na taj angažman naišao je na oštro negodovanje u političkim krugovima u Engleskoj.

Razlog je što zvanični London, najblaže rečeno ne gleda blagonaklono na propagandu koju sprovode Putin i Kremlj u svetlu nedavnog napada na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćerku Juliju koji se dogodio u Salsburiju.

Napad nervnim gasom uznemirio je žitelje tog engleskog grada, Sergej i Julija i dalje su kritično, a odnosi na relaciji London-Moskva posle tog događaja su se opasno zaoštrili, jer na Ostrvu preovladava mišljenje da iza napada stoje strukture ruske obaveštajne službe.

Otud i kritike na Murinjov račun što je prihvatio unosnu ponudu nacionalne stanice "RT" koja propagira stavove zvanične Moskve.

- Mislim da je to krvav novac, plaćen direktno od ruske države - poručio je britanski parlamentarac Kris Brajant.

Nije jedini koji je zauzeo tvrd stav prema Rusiji.

Televizijska stanica "RT" (Russia Today) našla se poslednjih dana na udaru i političara iz Francuske i Sjedinjenih Država iz istog razloga.

Najradikalniji članovi britanskog parlamenta zahtevaju da se ukine licenca domaćim televizijama koje emituju program "ozloglašenog" ruskog kanala.

Murinjo, koji se nije oglašavao povodom kritika, nije jedini stručni konsultant koji je prihvatio ruski novac. Uz njega, mečeve na Mundijalu komentarisaće Sten Kolimor i Peter Šmajhel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    13. mart 2018 | 23:33

    Они неком нешто лажу. Енглеска је убедљиво најкрволочнија земља. То шта су они радили својим колонијама, није скоро нико. Хитлер је мала беба за њихово царство. И дан данас се свуда мешају, и изазивају ратове.

  • комуниста

    13. mart 2018 | 22:18

    Заговорници демократије, ви који гајите англосаксонске симпатије молим објашњење за забрану Руског канала Зашто да се не чуује и друга страна?

  • SDG-BG

    14. mart 2018 | 00:52

    Ne moraju da dolaze na SP da budem postedjen njihovog trkackog fudbala ko konji kad pobegnu iz ergele!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA