≫ 

Kakav dan za Super Marija: Ujutru dobio poziv za reprezentaciju, uveče dao dva gola!

Preporod "Švaba" se nastavlja - prekaljeni golgeter najzaslužniji za još jednu pobedu u regionalnom derbiju

  • 1

Štutgart vlada Baden-Virtembergom!

Švabe su u "Crnoj šumi" nastavile seriju nepobedivosti koja traje od trećeg februara - od tada ekipa Tajfuna Korkuta igra u skladu sa njegovim imenom, upisala je pet pobeda i dva remija i sve je bliže "evropskoj zoni" na bundesligaškoj tabeli.

Poslednju u nizu Štutgart je zabeležio na terenu regionalnog rivala Frajburga 2:1 uz dva gola preporođenog golgetera Marija Gomeza, u 4. i 75. minutu.

Bio je ovo savršen završetak savršenog dana za Gomeza koga je selektor Nemačke Joahim Lev u prepodnevnim satima pozvao u reprezentaciju za prijateljski meč sa Španijom!

Ovaj mu se "zahvalio" sa dva gola, ukupno šest koliko ih je postigao ove sezone čime je podsetio na formu koja ga je krasila na vrhuncu karijere.

Strelac za domaći sastav bio je Nils Petersen u 53. minutu.

Zahvaljujući ovom pobedničkom naletu, Štutgart je sada vrlo blizu ekipama iz gornjeg dela tabele, trenutno je osmi sa tri boda manje od Lajpciga koji zauzima mesto za evropski plasman.

Bundesliga, 27. kolo

Frajburg - Štugart 1:2

(Petersen 53 - Gomez 4, 75)

Subota

Augzburg - Verder Bremen

Borusija Menhengladbah - Hofenhajm

Ajntraht Frankfurt - Majnc

Hamburger SV - Herta

Volfsburg - Šalke

Nedelja

Borusija Dortmund - Hanover

Keln - Bajer Leverkusen

RB Lajpcig - Bajern

TABELA: Bajern Minhen 66, Šalke 46, Borusija Dortmund 45, Ajntraht 42, Bajer Leverkuzen 44, RB Lajpcig 40, Hofenhajm 38, Štutgart (+1) 37, Augzburg 35, Borusija Menhengladbah 35, Herta 32, Hanover 32, Verder 30, Frajburg (+1) 30, Volfsburg 25, Majnc 25, HSV 18, Keln 17.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA