≫ 

Jad i beda hrvatskog fudbala: Utakmicu prve lige gledalo 80 navijača, Dinamo 500 ljudi, Bed Blu Bojsi na ulici (VIDEO)

Sumorna slika najpopularnije igre u komšiluku

  • 22

Reprezentativni uspesi često umeju da daju lažnu sliku o hrvatskom fudbalu, nacionalni tim jeste evropski krem, ali je klupski pao na najniže grane.

O tome svedoče prizori sa subotnjih utakmica u Zagrebu, ali i sa prestoničkih ulica gde su protestovali navijači Dinama zbog najave prodaje kluba kojim gospodari njihov neprijatelj broj jedan - Zdravko Mamić.

>>> Ovako je juče bilo u Šapcu - blata više nego trave: Vapaj srpskih fudbalera i trenera niko da čuje, a kaljuga guta fudbal

Za to vreme, igrači Dinamove filijale Lokomotive i Intera iz Zaprešića igrali su, tačnije pokušali su da igraju meč po terenu koji verno podseća na mnoge koje gledamo svakog vikenda na superligaškim stadionima.

Meč, koji je gledalo, verovali ili ne - 80 gledalaca.

- Današnji ligaški ogled Lokomotive i Intera (2:3) u Kranjčevićevoj prikazao je svu bedu hrvatskih stadiona. Premda na rubu regularnosti, utakmica se na koncu ipak odigrala. Osim oronulih tribina na kojim se, prema službenim podacima, sakupilo osamdeset gledalaca, i natopljeni travnjak zagrebačkog stadiona verno je reflektovao stanje hrvatskog fudbala.  Javnost je proteklih nedelja bila svedok kako zbog obilnih padavina utakmice često budu odložene. Bez adekvatne drenaže, kao i podzemnog grejanja, utakmice poput današnje mogu se očekivati i u bližoj te daljoj budućnosti - konstatuje Index.hr stanje stvari.

U isto vreme, burno je bilo na zagrebačkim ulicama, gde su navijači Dinama protestovali protiv aktuelne uprave i najavi privatizacije.  Oni su bojkotovali utakmicu koju je njihov tim igrao protiv Rudeša, koju je, prema pisanju hrvatskih medija, gledalo tek 500 ljudi.

Prethodnih nedelja navijači su digli glas zbog nove politike maksimirskog kluba, koji je zabranio maloletnicima ulazak na navijačku tribinu bez pisanog dopuštenja roditelja ili zastupnika.

"Bojsi" su protiv te odluke protestovali na tribinama, a onda se okrenuli bojkotu poslednjih utakmica. Pre nekoliko dana najavili su bojkot utakmice s Rudešom i organizovali veliki protest na kojem se pojavilo nekoliko stotina navijača. Okupili su se na zakazanom mestu oko 17 sati i krenuli u protestnu šetnju prema "Maksimiru" uz pesmu i brojne zastave i transparente, uz nezaobilaznu policijsku pratnju.

- "Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje", "Zdravko Mamić ratni profiter" - orilo se ulicama Zagreba.

Po dolasku pred stadion navijači su razvili veliki transparent na kojem je pisalo: "Hoćemo pune tribine, a ne lopove koje rikverc brine. Svetinja nije na prodaju".

"Hoćemo izbore!", skandirali su takođe ispred zapadne tribine Maksimira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    17. mart 2018 | 21:22

    A u Srbiji, sve puca na sve strane od gledalca. Samo kada vidim onu oranicu u Ivanjci, dođe mi da puknem. Još ljudi gledanju utakmicu sa terase, hahaha.

  • Раднаскела

    17. mart 2018 | 21:02

    Па ко ће да гледа када се сви иселили из земље?! Сада гледају ирски фудбал уживо.

  • NA NOVOJ ADRESI

    17. mart 2018 | 21:15

    Kod nas je mnogo bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA