≫ 

Ispravka: Englezi 1938. nacističkim pozdravom počeli meč s Nemacima, ali SSSR nije bojkotovao OI 1936.

Izjava Borisa Džonsona izazvala reakcije na društvenim mrežama

  • 13

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson napao je predsednika Rusije Vladimira Putina da koristi Svetsko prvenstvo u fudbalu za poboljšanje imidža Rusije i složio sa jednim od poslanika da to podseća na Hitlerovo korišćenje Olimpijskih igara 1936. godine u Berlinu.

- Da, mislim da poređenje sa 1936. godinom apsolutno stoji - rekao je Džonson pred članovima britanskog parlamenta, a zapadni mediji sa oduševljenjem prihvatili ovo.

Ova izjava izazvala je reakcije mnogih na društvenim mrežama, se tako pojavila i fotografija na kojem reprezentacije Engleske i Nemačke 14. maja 1938. tokom intoniranja himne koriste nacistički pozdrav. Englezi su na ovom meču pobedili sa 6:3.

U objavi sa Facebook stranice "Princip" se takođe navodi i da je SSSR bojkotovao Olimpijske igre u Berlinu 1936. godine, ali to nema veze s istinom, pošto SSSR nije učestvovao na Olimpijskim igrama sve do 1952. godine.

*Napomena: Telegraf je naseo na tvrdnje ove Facebook stranice i u izvornom je takođe objavio da je SSSR bojkotovao Olimpijske igre 1936. zbog nacističke nemačke, što nema veze sa istorijskim činjenicama. Izvorni tekst je naknadno izmenjen u skladu sa novim informacijama i proverenim činjenicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    23. mart 2018 | 13:12

    Da, da vrlo dobro poznasto englesko licemerje

  • 👤

    23. mart 2018 | 13:27

    Што те више нападају, ја те Матушка више волим.

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    23. mart 2018 | 13:05

    Hahaha,što više napadaju Rusiju sve se više otkriva njihovo pravo lice koje većina nije znala jer su bili navodno pobjednici u WWII.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA