Grčka liga se konačno nastavlja, ali je uvedeno novo rigorozno pravilo! Da li će svi klubovi dočekati kraj sezone posle ovoga?

Da li će se prvenstvo završiti sa svih 16 klubova posle ovoga?

  • 4

Grčka liga će konačno biti nastavljena! Nakon što je Vlada ove zemlje suspendovala takmičenje zbog nemilih scena u Solunu, kada je na derbiju između PAOK-a i AEK-a na teren upao gazda crno-belih Ivan Savidis, i pištoljem pretio sudiji zbog poništenog gola u završnici meča, klubovi su uspeli da postignu dogovor o nastavku šampionata.

>>> Obogatio se preko noći u Rusiji i stao uz rame Putinu, sad maše pištoljem na stadionu PAOK-a: Sve o kontroverznom vlasniku grčkog kluba!

Grčki savez je dve nedelje pregovarao sa državnim organima, kako bi se iskristalisalo rešenje za učestale incidente na stadionima, pa je doneta odluka da se takmičenje nastavi, ali uz jedan bitan uslov.

Uvedeno je novo rigorozno pravilo, kako bi se sprečili upadi na teren i prekidi utakmica, kojih je u grčkoj bilo izuzetno mnogo u poslednje vreme.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Prema novom pravilom će svaki klub automatski izgubiti status prvoligaša i biće izbačen iz lige, ukoliko u jednoj sezoni zabeleži najmanje tri masovna nereda na tribinama. Ukoliko budu skloni podsticanju nasilja, biće kažnjeni i klupski rukovodioci.

Prvenstvo će biti nastavljeno posle nepotpunog 25. kola. AEK je vodeći na tabeli sa 54 bodova uz meč manje, PAOK je drugi sa 52 uz dva meča manje, a Olimpijakos je treći sa jednim mečom manje.

Očekuje nas uzbudljiva borba za titulu, a pitanje je samo kako će posle uvođenja novog pravila da se ponašaju klubovi, navijači i njihovi rukovodioci, jer se ne pamti da je u Grčkoj bila ovakva trka za šampionsku titulu u kojoj ravnopravno učestvuju tri kluba.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    27. mart 2018 | 11:14

    Ima Boga. Nadajmo se da ce na terenu PAOK uspeti da bude jaci od sile koja se zaverila da ga na sve nacine spreci da bude sampion.

  • MareNS

    27. mart 2018 | 11:12

    Napred PAOK do titule!

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    27. mart 2018 | 12:16

    Ajmo braco solunci !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA