≫ 

Mesto trećeg napadača je njegovo: Evo zašto Luka Jović mora da ide na Svetsko prvenstvo!

Mladi srpski fudbaler zaslužan je za 18 golova svog tima i reprezenetacije od septembra

  • 34

Njegov letošnji odlazak iz Benfike u Ajntraht iz Frankfurta mnogi su protumačili kao samo još jedno u nizu lutanje srpskog fudbalera bez uspeha, ali je Luka Jović za pola godine od ''nepoželjnog'' stigao do napadača koji je zaslužio da ide na Svetsko prvenstvo!

Ako gledamo partije koje pruža od septembra, Jović je praktično jednom nogom zakoračio preko praga aviona koji će letetu u Rusiju u junu.

Srpski Falkao, nadimak koji je dobio u Crvenoj zvezdi, igra kao preporođen u Ajntrahtu koji je(ne)očekivano u vrhu Bundes lige. Zasluge za to svakako idu i Joviću koji je upravo za vikend postigao svoj novi gol.

Asistenciju Boatenga petom volejom je sproveo u mrežu i na taj način kao da je rekao selektoru Mladenu Krstajiću ''mesto trećeg napadača na Mundijalu je moje''.

Bio je to njegov 13. gol od septembra, računajući i klub i reprezentaciju.

Foto: AP/Tanjug

Za Ajntraht je dao sedam golova i imao je jednu asistenciju na 17 bundesligaških mečeva. Igrao je ukupno 656 minuta, a na čak 11 utakmica je ulazio sa klupe što dodano povećava njegov učinak.

Za mladu reprezentaciju Srbije postigao je šest golova i imao je četiri asistencije tokom kvalifikacija za EP.

U pravu je Krstajić bio kada je rekao da je Luka potreban u U21 selekciji i da ga zbog toga nije vodio na ovu mini turneju, ali je potom dodao da ozbiljno računa na njega.

Foto: Tanjug/AP

- Radi se o potencijalu koji zavređuje pažnju i koji je budućnost srpskog fudbala - jasan je bio Krstajić tokom nedavne konferencije u Staroj Pazovi.

Jović je trenutno ispred Petra Škuletića i Uroša Đurđevića koji bi trebalo da mu budu glavni ''konkurenti'' za to treće mesto napadača.

S obzirom na to kako igra i koliko ima godina, Jović je definitivno zaslužio da ide na Mundijal. I kako bi bio koristan u Rusiji, ali i kao zalog za budućnost.

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZORAN

    2. april 2018 | 18:10

    Jovic igra prvu a mitrovic drugu ligu valjda je i to neko merilo

  • Pametnjakovic

    2. april 2018 | 16:08

    I treba da ide. Zar neko stvarno misli da je Prijovic bolji napadac od njega?

  • Marko

    2. april 2018 | 13:28

    I ovako nam fali napadača! Taman Jovic i Mitar i Prija,dosta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA