Pavle Ninkov želi da se vrati u Zvezdu: Oduševili su ga aplauzi Marakane, otkrio nam je i otkud on u Zemunu (VIDEO)

Nekadašnji kapiten crveno-belih u razgovoru za Telegraf opisao koliko je emocija bilo kod njega dok je igrao protiv voljenog kluba

  • 11

Kada je u 57. minutu ušao u igru, čitava Marakana je ustala i ovacijama pozdravila fudbalera Zemuna! Da dobro ste čuli - igrača protivničkog kluba.

Ali, nije to "običan" protivnički igrač, već nekadašnji kapiten Zvezde... Fudbaler koji je na toj istoj travi Marakane ostavljao krv, suze i znoj, a navijači to ne zaboravljaju.

Sever, zapad i istok aplaudirali su Pavlu Ninkovu kada je u dresu Zemuna ulazio na teren, a to je kod prekaljenog desnog beka, koji je dres Zvezde nosio tri i po godine izazvalo lavinu emocija.

Posle meča je Ninkov u razgovoru za Telegraf opisao i kako se osećao u tom trenutku.

- Naravno da mi je bilo drago, naročito što su me navijači pozdravili. Ipak sam bio ovde tri i po godine, jedno vreme sam nosio i kapitensku traku, naravno da mi prija. Završilo se kako jeste, 3:1 za Zvezdu, bolji su tim, čestitam im. Mi smo na početku utakmice imali problem, primili smo gol u 3. minutu, to nas je poremetilo od starta. Onda drugi i treći gol... Pokušali smo u drugom poluvremenu da se vratimo u igru, dali smo gol, malo se igra uspostavila, ali Zvezda je trenutno bolja ekipa od Zemuna i zasluženo je pobedila - rekao je Ninkov.

Pavle Ninkov u dresu Zemuna u duelu protiv Luke Adžića iz Zvezde; Foto: MN Press

Svom nekadašnjem timu je poželeo sreću u derbiju i u borbi za titulu.

- Ja volim Zvezdu, mislim da će Zvezda osvojiti titulu i nadam se da će osvojiti, ali ima još da se igra - poručio je Ninkov, koji se osvrnuo i na glavni cilj Zemuna u plej-autu.

- Opstanak je prioritet. Mislim da imamo velike šanse da ostanemo u ligi i na dobrom smo putu da to ostvarimo.

Ninkov je punih šest godina nosio dres francuskog Tuluza, gde je došao upravo iz Zvezde. Bio je bez kluba od leta do ove zime, kada je odlučio da se vrati na nekoliko meseci u srpski fudbal u dresu Zemuna, iako to nije imao u planu. Mnogi su bili iznenađeni kada su videli informaciju da potpisuje za Zemun, ali on ne planira da se duže zadržava u "Gornjoj varoši".

- Igrom prilika sam se vratio u srpski fudbal, nije ovo bilo planirano. Došao sam ovde na dva-tri meseca da pomognem ekipi Zemuna i nadam se inostranom angažmanu. Generalno se naš fudbal drugačije kotira u odnosu na inostrani fudbal. Ima razlike i ja bih voleo da posle ove polusezone u Zemunu napravim još jedan inostrani angažman.

Pavle Ninkov u periodu dok je nosio dres Zvezde; Foto: MN Press

Ako zove Zvezda?

- Glupo je pričati. Naravno da bih se vratio. To nije na meni, a mislim da nije ni vreme da se priča o tome - zaključio je Pavle Ninkov za Telegraf.

Daljinac

(Dušan Uštević - d.ustevic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    6. april 2018 | 11:24

    Не треба! Кад смо те звали глумио си лудило... Далеко си ти од човека који воли Звезду.

  • Марјан

    6. april 2018 | 12:31

    па ако се буде показао сад у плеј-ауту, могли би да га ангажујемо за квалификације, наравно као измену Стојковићу. Треба имати и јаку клупу, ако мислимо да се ,,угурамо" у ЛШ

  • Дон Долан

    6. april 2018 | 15:49

    Оставио је неизбрисив траг на Маракани, поред аут линије са спољне стране терена једном се при загревању оклизнуо и оштетио цоклу. И дан данас тако стоји.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA