≫ 

Procurila Partizanova lista pojačanja za leto: Legenda zagrebačkog Dinama glavni pik!

Plan je da pre angažovanja novih igrača klub unovči Tavambu, Jankovića i Sumu

  • 26

Ukoliko sve bude išlo po planu, Partizan će u predstojećem letnjem prelaznom roku kupiti najmanje dva, a možda čak i tri fudbalera u ofanzivnom delu tima.

Preciznije, klub iz Humske namerava da osveži poziciju napadača, gde bi trebalo da budu angažovana dva igrača, kao i krilnu poziciju, na kojoj će takođe biti doveden novi fudbaler.

>>> Drama u Partizanu pred 157. Večiti derbi: Povredili se Ožegović i Bambi, sa bolnom grimasom napustili trening (VIDEO)

To je postavljeno kao prioritet u sportskom sektoru crno-belih, pošto je procenjeno da tim nije dovoljno efikasan i ubojit u poslednjoj trećini terena.

Naravno, sve to pod uslovom da Partizan u letnjem prelaznom roku proda neke igrače iz postojećeg kadra, s obzirom na činjenicu da se kupovina u Humskoj uvek bazirala na osnovu prodaje. Nije tajna da crno-beli nameravaju da unovče napadača Leandrea Tabambu, koji tokom sezone igra možda i najkonstantnije u celom timu aktuelnog prvaka.

Crno-beli će želeti da unovče dobre igre Leandrea Tavambe tokom leta; Foto: Marko Jovanović

Sličan plan sa Kameruncem je postojao i tokom zimskog prelaznog roka. Međutim, kako on nije prodat odmah na početku pauze u takmičenju, niti početkom priprema, procenjeno je da bi Tavambin odlazak ugrozio ekipu u drugoj fazi Lige Evrope, jer bi novom igraču trebalo mnogo više vremena da se uklopi.

Slično je i u slučaju Marka Jankovića, ponuda francuskog Amijena je bila na stolu, ali je krilni vezista sam odlučio da je ne prihvati, smatrajući da pomenuti klub nema dovoljno ambicija. Janković takođe ističe da na njega neće uticati negativno i to što će na 157. večitom derbiju mnogo skauta biti u loži, između ostalog i da prate njegovu igru.

Marko Janković; Foto: Marko Jovanović

Crnogorski reprezentativac je još tokom jeseni bio targetiran za prodaju, pa su o tome čelnici Partizana čak i razgovarali sa njegovim agentom Falijem Ramadanijem na sastanku u Milanu.

Ipak, sem pomenute ponude iz Francuske (upućeni kažu jedine konkretne za igrače Partizana u zimskom prelaznopm roku) drugog rešenja za Jankovića i Partizan jednostavno nije bilo, već se ono očekuje na leto.

Sejduba Suma, najskuplje pojačanje u istoriji Partizana, nije opravdao očekivanja u Humskoj; Foto: Marko Jovanović

Sejduba Suma je takođe na prodaju i o tome je Telegraf već pisao. Ali je njegov slučaj pomalo specifičan pošto od odlaska veziste dosta zavisi generalno poslovanje crno-belih.

Preskupi Gvinejac nije opravdao očekivanja i Partizan jednostavno mora da ga se reši, oslobodi budžet, kako bi imao prostora za manevar na predstojećoj letnjoj “pijaci”. Naravno, želja je da se izvuče bar deo uloženog novca, iako će crno-beli, kao i uvek, prvenstveno tražiti slobodne igrače na tržištu.

PARTIZANOVE ŽELJE U NAPADU ZA LETO - SUDANI, VUČINIĆ, STOJILJKOVIĆ, SULEJMANI, ŠKULETIĆ

Hilel Sudani, fudbaler Dinama na meti Partizana; Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

Tokom minule zime u kontekst sa Partizanom su se dovodili Miralem Sulejmani (Jang Bojs, slobodan u junu), Nikola Stojiljković (Braga/Kajzeri), Petar Škuletić (Genčlerbirligi), Hilel Sudani (Dinamo Zagreb), čak i Mirko Vučinić, koji je za italijanske medije potvrdio da je imao poziv iz Humske, ali ništa od toga nije ralizovano.

Želje i dalje postoje, a novo leto će sigurno doneti i nova pravila na tržištu, takođe i nova igračka imena, samim tim i nove tendencije crno-belih.

VIDEO: Pogledajte kako je izgledao poslednji trening Partizana pred 157. Večiti derbi

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I

    11. april 2018 | 13:12

    Ovaj Ilijev nas upropasti sa promasajima. Suma ,Gogua,onaj iz Auzburga sto je samo ma pripremama igrao,levi bekovi...

  • Milos

    11. april 2018 | 11:20

    Hahaha Soudani. On sigurno ne zeli u Partizan. A i da postoji zelja, ko ce da plati 1.2 miliona evra godisnje plate koju ima u Dinamu? Nemojte bit smesni ljudi.

  • Звезда¥[][][]®€£®[][]()()¢¢

    11. april 2018 | 10:55

    Јаки играчи. Па ни у Камбоџу их неће...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA