Šta bi Zvezda trebalo da uradi kako bi zadržala Milojevića i napala Ligu šampiona?

Njegov ostanak na Marakani je prioritet svih prioriteta za čelnike najtrofejnijeg srpskog kluba

  • 13
Vladan Milojević, 157 Derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: A. Nalbantjan

''Sešćemo i razgovarati. Ja sam najmanji problem. U ovom trenutku interesuje me samo ekipa, uvek sam bio timski igrač i nisam gledao lični interes. Gledaću samo interes i dobrobit Crvene zvezde!''

Ovim rečima se trener crveno-belih Vladan Milojević obratio medijima na konferenciji pred meč sa Spartakom krajem februara i u tom trenutku zabrinuo navijače hoće li uopšte biti trener na Marakani od leta.

U međuvremenu je već bio viđen kao novi trener Olimpijakosa, sve je to dematovao, a zatim je protiv Partizana dokazao da je trener za velike uspehe najtrofejnijeg srpskog kluba. Naravno, dokazao je to počevši od juna 2017. godine, ali je kruna sjajnog jednogodišnjeg (skoro) rada viđena upravo na večitom derbiju.

Zvezda je titulu praktično obezbedila i sada na miru može da planira napad na Ligu šampiona! Svi, kojima je crveno-bela boja u srcu, se nadaju da će ''vojskom komandovati upravo Milojević.''

Zato je prioritet svih prioriteta ovog leta ugovor na duže staze za čoveka koji je preporodio klub.

Vladan MIlojević tokom kvalifikacija za Ligu Evrope Foto: A. Nalbantjan

Pitanje koje se nameće u ovom trenutko svakako je ono šta bi Zvezda trebalo da uradi kako bi zadržala Milojevića i odbila napade pojedinih evopskih klubova?

Milojević je sam rekao da novac nije u pitanju, ali svakako da će imati bitnu ulogu u pregovorima. Ipak, novac je ''neizostavan prilog u svakoj hrani.''

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić je nedavno poručio da Milojević ima blanko ček na kom treba da upiše samo cifru, a nezvanično se pominje da će imati duplo veća primanja nego sada.

Druga stvar je tim koji će imati na raspolaganju na leto.

Tokom zimskog prelaznog roka ostao je bez Gelora Kange i njegovo odsustvo se porpilično videlo na većini utakmica ovog proleća. Zamena nije dovedena i ne verujemo da će Milojević baš prihvatiti novi ugovor bez obećanja da mu se nešto slično neće dogoditi na leto.

Vladan Milojević tokom 157. večitog derbija Foto: A. Nalbantjan

Takođe, potrebno mu je i obećanje čelnika kluba da će igrački kadar biti dodatno ojačan. To je svakako prvi preduslov za nova velika dela u Evropi.

Posle sezone iz snova na Marakani, teško je za poverovati da će se Milojević kockati sa ugledom i dozvoliti da uopšte rizikuje moguću propast tokom kvalifikacija.

Još jedan kvalitetan štoper, centralni vezista, univerzalac koji zna s loptom, krilni vezista i napadač su pet prioriteta u letnjem prelaznom roku.

Poznato je da Le Talek i Donald napuštaju klub, blizu toga je i Slavoljub Srnić, a Radonjić i Ben jednostavno moraju da imaju alternativu. Takođe, dva kvalitetna napadača su neophodna za veće domete što je pokazala i prethodna sezona kada su crveno-beli imali Boaćija i Pešića.

Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić ispred tunela Marakane Foto: A. Nalbantjan

Imena koja se pominju su Dejan Meleg, Darko Lazović, Nemanja Nikolić iz Spartaka, Aleksandar Ignjovski, ali i ponovo Nemanja Milunović iz BATE Borisova. Kao jedan od potencijalnih igrača koji igra i na poziciji krilnog i centralnog napadača jeste Kolumbijac Migel Muriljo.

Zvezda bi navodno mogla da krene i u kaciju dovođenja Konstantina Budeskua iz Steaue. Rumun je i za vreme Miodraga Božovića bio zanimljiv Zvezdi, a krajem 2017. godine sportski direktor tima sa Marakane Mitar Mrkela je išao uživo da ga gleda.

Neko od pomenutih igrača, ili oni sličnog kalibra, će definitivno morati da se kupe ukoliko crveno-beli planiraju da zadrže Milojevića.

A Milojević je, kao što smo rekli, već dokazao da je sposoban za velika dela. Problem bi jedino mogao da predstavlja eventualan mulj u kom se srpski fudbal nalazi i da li je Milojeviću svega preko glave...

VIDEO! POGLEDAJTE TELEGRAFOVE SNIMKE SA 157. VEČITOG DERBIJA:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Живојин Кикинда

    16. april 2018 | 13:06

    Ако желимо задржати овог тренера треба га боље платити ,оставити га да сам бира играче ,и да САМ ОДЛУЧУЈЕ.

  • Dan

    16. april 2018 | 14:36

    Veliki si Miloje, veliki!!!

  • Nikola

    16. april 2018 | 13:17

    Miloje ostani Miloje ostani!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA