≫ 

Magični Salah vodio Liverpul do pobede: Redsi prokockali 5:0 u finišu, Roma je i dalje u igri (FOTO)

Revanš u Rimu će i te kako biti zanimljiv

  • 23

Liverpul gazi, Liverpul melje, Liverpul je jednom nogom u finalu Lige šampiona! Verovatno je i drugom zakoračio, ali ćemo ostati rezervisani s obzirom na to da se Roma protiv Barselone u četvrfinalu već ''vraćala iz mrtvih.''

I ovoga puta će joj to biti stvarno teško, praktično nemoguće, pošto su Rimljani na Enfildu ubedljivo poraženi rezultatom 5:2 (2:0). Ipak, gosti mogu da budu zadovoljni jer su do 81. gubili sa 5:0.

Mohamed Salah, bivši igrač Rome, i Roberto Firmino su junaci trijumfa Redsa sa po dva gola i dve asistencije. Zanimljivo, niko nikada nije dao dva gola i imao dva tačna dodavanja u polufinalu LŠ, a Liverpul, evo, ima dvojicu iz ovog meča.

FK LIVERPUL - FK ROMA 5:2

(Salah 35, 45, Mane 56, Firmino 61, 69 - Džeko 81, Peroti 85 pen)

Liverpul: Karijus, Arnold, Robertson, Van dajk, Lovren, Milner, Henderson, Mane, Okslejd - Čemberlen (Vajnaldum20), Salah (Ings 73), Firmino.

Roma: Alison, Facio, Manolas, Žesus (Peroti 66), Kolarov, Florenci, De Rosi (Gonalon 66), Najngolan, Strotman, Under (Šik 46), Džeko.

Savršena partija izabranika Jirgena Klopa možda ne bi ni bila viđena da je Aleksandar Kolarov u 19. minutu imao malo sreće i da je lopta završila u mreži umesto na prečki Karijusa. Prethodno je domaći tim ostao bez povređenog Okslejda - Čemberlena koji je udario upravo Kolarova i završio u bolnici.

Roma je u tim trenucima bila bolja na terenu, a glavno pitanje večeri je šta se desilo sa Italijanima posle 25. minuta? Kao da više nisu postojali na terenu. Linije tima su bile skroz poremećene, koncentracija je bila mizerna, a Liverpul je to znao da iskoristi.

Ređale su se šanse Redsa, Mane je promašio dva zicera, zatim pogodio iz ofsajda, da bi Mane u 35. minutu konačno matirao Alisona. Nije slavio ovaj evrogol kada je lopta, uz pomoć prečke, završila u rašljama.

Mohamed Salah pozdravlja navijače Foto: Tanjug/AP

Lovren je nedugo zatim pogodio prečku posle kornera, a glupost na sredini terena Roma je još jednom platila do kraja poluvremena. Ponovo Salah i ponovo gol. Bocnuo je loptu preko Alisona i razgalio krcat Enfild.

Činilo se da je Romi prijao odmor i da su zbili redove, ali je to bila samo optička varka. Usledio je još veći raspdad Italijana, a Liverpul je za 13 minuta u nastavku postigao tri pogotka.

Salah je kod dva probio po desnoj strani i spojio Manea i Firmina s golovima, a Brazilac je u 61. dobro skočio i posle kornera Milnera.

Slavlje fudbalera Liverpula posle gola Foto: Tanjug/AP

Navijači Rome su bili u neverici, direktoru Monćiju skoro suze nisu krenule, a svejedno nije bilo ni velikom Totiju. LIverpul se u tim trenucima igrao sa Vučicom kojoj je pretio i veći poraz od onog koji su doživeli od Junajteda u četvrtfinalu LŠ (7:1).

Klop je ubrzo odlučio da je za Salaha utakmica završena. Ubacio je Ingsa u 73. minutu i tempo igre je odmah opao. Dovoljno da Džeko u 81. minutu iskoristi svoju šansu i smanji rezultat, a potom je i Peroti iz penala u 85. ostavio Romu u igri.

Vučica je u poslednjih pet minuta tražila i treći gol međutim, i sa ova dva mogu da budu i te kako zadovoljni. Ono što su uradili protiv Barse daje im nadu da mogu do još jednog podviga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shone

    24. april 2018 | 22:53

    Kako igra Liverpul kao moja Zvezda 90-ih nezaustavljivi su !!!

  • Dr. House

    24. april 2018 | 22:49

    Za fudbal bi bilo dobro da liverpul osvoji ligu sampiona

  • Emko76

    24. april 2018 | 22:53

    Roma nek zahvali Klopu Sto je izveo Salaha skoro 20 minuta do kraja utakmice Da nije izasao Salah Liverpul bi dao jos jedan gol Ali tim koji dobija se ne menj do pri kraj utakmice i Da je izveo Salaha u 85 minutu ostalo bi 5 ili vise golova prednosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA