≫ 

Real u 3. uzastopnom finalu Lige šampiona: Navas spasio Madriđane sigurne eliminacije! (VIDEO) (FOTO)

Kraljevski klub napada treću uzastopnu titulu prvaka Evrope, Bajern uprkos fenomenalnoj igri ostao bez finala

  • 20
Junak utakmice za Real - Kejlor Navas; Foto: AP/Tanjug

Real Madrid je ponovo u finalu Lige šampiona! pošto su izdržali neverovatan pritisak Bajerna iz Minhena i sačuvali 2:2 u spektakularnom revanšu na Bernabeu, koji im je bio dovoljan da napadnu treću uzastopnu titulu prvaka Evrope!

Oba gola za Real postigao je Karim Benzema, dok su strelci za Bajern bili Kimih i Rodrigez.

Nakon što je "Kraljevski klub" slavio sa 2:1 u Minhenu, Bavarci su u Madridu krenuli na sve ili ništa! I mogli su da se nađu u finalu! Falio im je jedan gol, a nisu imali ni sreće, a uz to ih je "zakopao" svoj golman Sven Ulrajh, koji je početkom drugog poluvremena napravio neverovatan kiks.

Golman Reala Kejlor Navas pravio je čuda na golu nakon izjednačenja Reala i može se reći da je bio najzaslužniji za prolaz u finale. Kristijano Ronaldo je odigrao još jedan veoma loš meč za Real, a imao je i veliki promašaj, kada je pri vođstvu od 2:1 mogao da nokautira Bajern.

Dvostruki strelac za Real - Karim Benzema; Foto: Tanjug/AP

REAL MADRID - BAJERN MINHEN 2:2

(Benzema 11, 46 - Kimih 3, Rodrigez 63)

Real Madrid: Navas, Vaskez, Varan, Ramos, Marselo, Modrić, Kovačić, Kros, Asensio, Benzema, Ronaldo

Bajern Minhen: Ulrajh, Kimih, Humels, Šule, Alaba, Toliso, Alkantara, Miler, Rodrigez, Riberi, Levandovski

Jup Hajnkes i Zinedin Zidan se rukuju pre meča; Foto: Tanjug/AP

Već po sastavima ekipa koje su izabrali Zinedin Zidan i Jup Hajnkes, mogli smo da očekujemo "totalni fudbal" sa obe strane i mnogo pogodaka u mreži oba tima! Već posle nepuna tri minuta igre Bajern je poveo!

Džošua Kimih, koji je bio strelac za Bajern i u prvom meču, iskoristio je smušenu reakciju odbrane Reala, naleteo je na odbijenu loptu u kaznenom prostoru i zakucao je iza leđa Kejlora Navasa.

Ubrzo je usledio odgovor Reala, koji je prvo pretio u nekoliko navrata, da bi zatim u 11. minutu Karim Benzema iskoristio sjajan centaršut Marsela i sjajnim udarcem glavom matirao Ulrajha za 1:1.

Tim rezultatom je i završeno prvo poluvreme, iako je moglo da bude još nekoliko pogotka na obe strane. Gledali smo spektakularan fudbal u prvih 45 minuta, a bliži drugom golu bio je Bajern, kome je bio nepohodan i drugi gol.

I mogli su da ga daju, da je Džejms Rodrigez bio koncentrisaniji i da je pogodio prazan gol sa dva metra udaljenosti, posle velike prilike i odbijene lopte posle odbranjene šanse Levandovskom koji je izašao 1 na 1 sa Navasom.

Džejms Rodrigez promašuje prazan gol sa 2 metra; Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Bajerna su u dva navrata tražili i penal, ali je glavni arbitar Cunejt Čakir oba puta odmahnuo rukom, iako je bilo elemenata za kazneni udarac i posle pada Levandovskog u kaznenom prostoru posle duela sa štoperima Reala, a naročito posle igranja rukom od strane Marsela u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, posle centaršuta Kimiha sa desne strane.

Samo što je počelo drugo poluvreme, navijači Bajerna su se zaledili posle šokantne greške svog golmana! Ulrajh se okliznuo pred svojim golom, u momentu kada mu je njegov igrač vratio loptu, pa je Benzemi poklonjen gol za 2:1 na samom startu drugog poluvremena.

Bilo je to frustrirajuće za igrače Bajerna, koji su bili bolji rival u drugom poluvremenu, a zatim su već na startu drugog poluvremena posle neverovatne greške došli u situaciju da moraju da jure dva gola.

U takvoj situaciji bi se predali gotovo svi timovi, ali ne i veliki Bajern!

Ronaldo je mogao da ih potpuno nokautira u 54. minutu, kada je imao neverovatan promašaj, nekarakterističan za njega. Šutirao je neometan sa pet metara iz voleja posle idealnog centaršuta, ali je šutirao preko gola.

To je dalo snagu Bajernu da nastavi sa napadima. Gol je ponovo visio u vazduhu! U 60. minutu je propuštena prva velika šansa za izjednačenje, ali se u 63. minutu Džejms Rodrigez iskupio za veliki promašaj iz prvog poluvremena i zatresao je mrežu Kejlora Navasa.

Džejms Rodrigez matira Kejlora Navasa; Foto: Tanjug/AP
Džejms Rodrigez se nije radovao protiv svog bivšeg kluba nakon gola za 2:2; Foto: Tanjug/AP

Nije se radovao protiv svoje bivše ekipe, ali je vratio Bajern u igru i doneo nam dramu u završnici meča!

Bavarci su nastavili da napadaju svim silama! Prava opsada gola bila je viđena pred golom Kejlora Navasa, koji je branio neke neverovatne šuteve!

Na kraju je odbrana Reala izdržala i Kraljevski klub će braniti titulu prvaka Evrope!

Finale je na programu 26. maja u Kijevu, a drugi finalista biće poznat u sredu posle revanša na Olimpiku u Rimu između Rome i Liverpula. Klub sa Enfilda je bliži prolasku u veliko finale, pošto je u prvom meču na Enfildu slavio sa 5:2.

Slavlje zbog još jednog finala - Real je na pragu trećeg uzastopnog pehara Lige šampiona Foto: Tanjug/Ap

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. House

    1. maj 2018 | 22:50

    Za fudbal bi bilo dobro da liverpul osvoji ligu sampiona Mislim da su oni ove sezone to zasluzili mnogo vise nego real

  • Milan

    1. maj 2018 | 22:49

    Ne volim ni jedne ni druge ali real je sramota za fudbal..

  • Mbbape

    1. maj 2018 | 22:58

    Real pobedjuje Psz,Juventus i Bajern u goste, to moze samo klasa od tima..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA