≫ 

Lester bolji od Tobdžija, Hadersfild neće u Čempionšip! (FOTO)

Još samo jedno kolo ostolo je do kraja Premijer lige

  • 0

Fudbaleri Lestera u meču bez rezultatskog značaja pobedili su Arsenal na svom stadionu sa 3:1 i prekinuli seriju od 5 mečeva bez pobede.

>>>Real ponudio nerealnu cifru za Nejmara, obara prošli rekord!

Vođstvo domaćinu doneo je Ihenačo u 14. minutu, a samo minut kasnije odbrambeni igrač Arsenala Mavrapanos dobio je crveni karton zbog prekršaja nad nigerijskim napadačem.

Tobdžije se nisu predavale pa su u 53. minutu golom Obamejanga došli do izjednačenja, ali to je bilo sve jer su prvo Vardi u 76, a potom i Marez u 90. minutu osigurali pobedu za svoj tim.

Ihenačo slavi pogodak; Foto: Tanjug/AP

Meč koji mnogo toga odlučivao, bio je onaj između Hadersfilda i Čelsija. Motivisani gosti uspeli su da izbore 1:1, i upravo je taj remi značio za njih i opstanak u elitnom fudbalskom takmičenju Engleske.

Sada su, kolo pre kraja, došli do 4 boda prednosti nad Svonsijem, koji je prvi tim ispod crte.  Sa druge strane, nerešen rezultat za Plavce iz Londona znači neigranje u Ligi šampiona sledeće sezone jer imaju dva boda manje od četvrtoplasiranog Liverpula i samo u slučaju poraza čete Jirgena Klopa u poslednjem kolu od Brajtona, uz svoj trijumf, oni će se naći u elitnom takmičenju.

Ovogodišnji šampion Premijer lige Mančester Siti, definitivno ništa ne prepušta slučaju. Ovoga puta Građani su bili sigurni protiv Brajtona koji su savladali sa 3:1, a jedan od igrača koji je obeležio ovaj susret bio je Sane koji se u ulozi asistenta našao kod sva tri gola svoje ekipe. 

Prvo je Danilo načeo mrežu protivnika u 16. minutu, da bi Bernardo u 34 povećao prednost. Fernandinjo je u 72. minutu postigao treći gol. Zanimljivo, sa ova tri pogotka Siti ove sezone ima ukupno 105 u Premijer ligi, što je rekord u ovom takmičenju.

Jedini gol za Galebove postigao je Uljoa u 20. minutu.

Foto: Tanjug/AP

REZULTATI:

Čelsi - Hadersfild 1:1

()Alonso 62 - Depotr 50)

Lester - Arsenal 3:1

(Iheanačo 14, Vardi 76p, Mahrez 90 - Obamejang 53)

Mančester siti - Brajton 3:1

(Danilo 16, Silva 35, Fernandinjo 72 - Uljoa

Totenhem - Njukasl 1:0

(Kejn 51)

Četvrtak

Vest Hem - Mančester junajted 20.45

TABELA PREMIJER LIGE:

Mančester siti 97 bodova, Mančester junajted 77, Totenhem 74, Liverpul  72, Čelsi 70, Arsenal 60, Barnli 54, Everton  49, Lester 47, Njukasl  41, Kristal Palas41,Bornmut 41, Votford  41, Brajton ) 40, Vest Hem 38, Hadersfild 37, Sautempton  36, Svonsi 33, VBA  31, Stouk  30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA