U toku je nova borba Partizana i Zvezde za istog igrača: Kod koga će Nikolić?

Večiti će morati dobro da se potrude kako bi " napadača privoleli da potpiše baš za njih

  • 10

Partizan je u zimskom prelaznom roku želeo da angažuje tandem najboljih fudbalera Spartka – Đorđa Ivanovića i Nemanju Nikolića, ali je realizovan samo transfer prvopomenutog, jer je fudbaler sam insistirao da dođe u Humsku i tako značajno olakšao pregovore dva kluba. Nikolić je, pak, ostao velika želja crno-belih i on, uz Petra Škuletića, o kome smo juče pisali, figurira kao jedno od mogućih pojačanja u napadu i u letnjem prelaznom roku. Ipak, ne ide sve tako glatko ni ovoga puta, pošto postoji i konkurencija u najvećem rivalu, zatim zahtevi Subotičana, pa igrača, koji nisu zanemarljivi, saznaje telegraf.rs.

>>>Rasplet koji utiče na planove Partizana za Đukićevog naslednika: Nikolićev Videoton preuzeo 1. mesto u Mađarskoj!

ZA NIKOLIĆA ZAINTERESOVANA I CRVENA ZVEZDA

Od skora je poznata činjenica da se u trku za Nikolićevim potpisom uključila i Crvena zvezda, što su sa stadiona “Rajko Mitić” javno i istakli. Otuda će čelnici Partizana, koji su još pre nekoliko meseci targetirali Nikolića morati dodatno da se potrude, jer kao drugoplasirani sigurno nisu tako veliki magnet kao večiti rival, koji će u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Nemanja Nikolić u dresu Spartaka protiv Crvene zvezde; Foto: MN Press

PARTIZAN IMA "KECA U RUKAVU"

Otuda Partizan namerava da pribegne oprobanoj metodi i pokuša da “dobije” igrača, tako što ćemu dati bolje lične uslove. U slučaju Nemanje Nikolića pomenuta stavka ne ide na ruku ni crno-belima, ali ni Crvenoj zvezdi.

Razlog? Potraživanja fudbalera nisu nimalo skromna za uslove Srbije, tim pre što i Spartak očekuje svoje deo “kolača”. S punim pravom, jer ima validan ugovor sa Nikolićem. Tako da 30.000 evra mesečno koje potražuje sam Nikolić, uz obeštećenje klubu iz Subotice, dovodi do prilično ozbiljne cifre za Superligu. Pogotovo što se radi o domaćem fudbaleru.

A Subotičani znaju da u rukama imaju zaista kvalitetnog fudbalera i, naravno, učiniće sve da ga, poput Đorđa Ivanovića minule zime (400.000 evra) dobro unovče. Njihovi zahtevi su ovoga puta još viši nego u prošlom prelaznom roku, kada su poslovali sa crno-belima, jer Nemanja Nikolić košta okruglo – 500.000 evra.

Nemanja Nikolić i Đorđe Ivanović proslavljaju gol protiv Partizana; Foto: MN Press

RASTEREĆENJE BUDŽETA PA POTIPISI

Partizan, zbog poslovanja u bliskoj prošlosti, skopo plaćenih Sejdube Sume, obeštećenje i plata, zatim zarada Zorana Tošića, Vladimira Stojkovića, Milana Mitrovića, pa i trenera Đukića, nije u prilici da “istrese” tek tako pomenuti novac na sto i prigrabi Nikolića.

Prvo će morati da se rastereti budžet, prodaju neki od igrača poput Leandrea Tavambe, Marka Jankovića, vrlo moguće i Ognjena Ožegovića, pa tek onda da se uđe u trku sa večitim rivalom za Nemanju Nikolića. Ako tada ne bude kasno.

I, tek da napomenemo, nisu večitii rivali jedini timovi kojima je Nikolić interesantan, postoji i nekoliko klubova iz inostranstva koji ga prate već duže vreme. Ali bi ga verovatno i oni prvo radije videli u jačoj konkurenciji - Partizanu ili Zvezdi, pre nego što se odluče za konkretne korake.

Detalj sa meča Spartaka i Partizana; Foto: MN Press

PONUĐEN ŠTOPER IZ KORTRAJKA

Određene dileme u Partizanu postoje i u vezi sa poslednjom linijom tima i tu se još uvek vaga dosta toga. Crno-beli trenutno imaju četiri centralna defanzivca, od kojih apsolutno poverenje ima samo mladi Svetozar Marković, jer je svima u Humskoj jasno da u rukama imaju novu “zlatnu koku” za budućnost.

Svi ostali su – podložni promeni. Što zbog visine primanja (Milan Mitrović), što zbog mogućnosti da se bar nešto zaradi (Nemanja R. Miletić), dok nije kasno (Bojan Ostojić).

Crno-belima je nedavno ponuđen defanzivac belgijskog Kortrajka – Vladimir Kovačević, nekadašnji fudbaler Hajduka iz Kule, Spartaka i Vojvodine, ali je priča na tome i stala. Bar dok se ne reše dileme u postojećem kadru, odnosno u njegovoj poslednjoj liniji, gde su, pored štopera, problematični i bekovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    13. maj 2018 | 14:48

    Gde je ovaj "as"bio do 26-27 godine?! Ko je bre ovaj uopšte i kakav Spartak iz Subotice! NISU LUDI valjda ni u C.Zvezdi, a ni u Partizanu da kupe ovog poluigrača!

  • Neko blizu Marakane

    13. maj 2018 | 14:20

    Zvezdi ovaj igrac jeste interesantan,ali je on tek treca opcija. Prve dve opcije su iskusni i probereni strani napadaci....

  • Igor Obrenovac

    13. maj 2018 | 13:55

    Spartak trazi pola miliona i 30% od sledece prodaje sto bi moglo da izadje i preko milion evra. Neka ga prodaju nekom drugom klubu za te pare, neka ga prodaju CZ slobodno. Nadam se da su u Partizanu svesni kakve igrace mogu da dovedu za te pare, jer sa ovakvim nacinom kupovine brzo cemo u bankrot. Za Jankovica "sutra" morace Olimpijakosu da daju 50% pa za Ivanovica Spartaku 30%. Koliko mi procenata dobijamo od Fiorentine za Milenkovica? Nula, o tome vam pricam, ako ima dogovora, ima, a ako nema, nema..... Bolje klinci iz Tekeoptika nego katanac za neku godinu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA