≫ 

Krstajić želi da vodi Sašu Ilića na Mundijal!

Krstajić u svom timu želi iskusne asove koji će svojim znanjem pomoći mlađima

Među putnicima koji će u timu Srbije putovati na Svetsko prvenstvo u Rusiju, mogao bi da se nađe i kapiten Partizana Saša Ilić

>>>FIFA dobila Krstajićev prošireni spisak za Mundijal!

Tako je barem istakao sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević, koji je u intervjuu za Kurir rekao da je ideja Mladena Krstajića da u Rusiju povede i veterana Sašu Ilića. Ipak nije precizirano, da li će četrdesetogodišnji Ilić biti deo stručnog štaba ili će na terenupomagati Orlovima.

Ideja selektora Mladena Krstajića je da povedemo dvojicu-trojicu igrača u Rusiju, recimo Sašu Ilića, čije bi iskustvo značilo reprezentativcima - rekao je Bunjevčević i dodao:

- Mnogo je još nepoznanica u realizaciji ove ideje, ali je naša velika želja da pored Dekija Stankovića, Marka Pantelića, Save Miloševića, Nenada Bjekovića, uz nas budu Vladimir Jugović, Siniša Mihajlović, Predrag Mijatović, Darko Kovačević... Njihovo prisustvo u Rusiji uticalo bi i na imidž srpskog fudbala, a što se samog tima tiče, Mladen veruje da bi bilo dobro da uz ekipu u kampu budu još dva-tri bivša asa - zaključio je Bunjevčević. 

VIDEO: Selektor Mladen Krstajić: Kolarov kapiten, Matić zamenik kapitena

Bunjevčević se dotakao i mlađih igrača, poput Luka Jović iz Ajntrahta i Nikola Milenković iz Fiorentine.

- Selektor je razgovarao i s tim igračima koje ste pomenuli. Javnost oseća koga imamo u svojim planovima, a povod daju fudbaleri svojim igrama... Važno je znati da nas posle Mundijala čekaju nove obaveze u Ligi naciji, a imamo i igrače u ozbiljnim godinama. Moramo pronaći balans, kako da uvedemo mlade i pripremimo ih za budućnost, a da zadržimo iskusne, čiji nam je kvalitet neophodan u Rusiji.

Dugo najavljivani mladi golman Mile Svilar uskoro bi mogao među stative Srbije.

- U Lisabonu je nedavno bio Zoran Filipović, član stručnog štaba. On je razgovarao s Miletom i dogovorili smo se da sačekamo kraj Svetskog prvenstva. Velika je želja Mileta i njegove porodice da brani za Srbiju, međutim, potrebna je da se prođe procedura kako bi on dobio status našeg reprezentativca. Očekujem da će sve biti kako treba", rekao je Bunjevčević o procesu koji se prilično odužio.

Mile Svilar - Uskoro u dresu Srbije; Foto: Tanjug/AP

Za sam kraj razgovora, nekadašnji as Zvezde je objasnio i koji je glavni adut Orlova u Rusiji.

"Zajedništvo! Ne mogu reći da je to prekid, defanziva ili ofanziva. Mi imamo taj individualni kvalitet kojim možemo da pariramo bilo kome na Svetskom prvenstvu", rekao je sportski direktor FSS, Bunjevčević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DR

    14. maj 2018 | 09:42

    Mislim da bi Šekularac bio bolji izbor!?Alo, bre, Krstajicu, da li si ti normalan????

  • Boske100

    14. maj 2018 | 09:30

    Sale kockar, koji se kockao protiv sopstvenog kluba, jel taj Sale?

  • Petar

    14. maj 2018 | 09:59

    Vidi napravi mesto za Dzaju, Sekija, Mocu Vukotica,Soleta i ne zaboravi Mileta Kitica?! Kada se sprdas sa nacijom onda idi do kraja! Makar sada unapred znamo epilog, da se ne nerviramo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA