≫ 

Krstajić u suzama zbog nagrade koju je dobio u Mostaru: Rasplakao se i Vaha, koji je poslao moćnu poruku političarima! (VIDEO)

Naš selektor dobio je veliko priznanje i nije mogao da sakrije emocije

  • 24

Uoči Mundijala u Rusiji, nagrada "Večernjakov pečat" za osobu godine u BiH, koju je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru u ponedeljak dodelio Večernji list BiH, pripala je četvorici fudbalskih trenera poreklom iz te zemlje.

Vahid Halilhodžić, Zlatko Dalić, Mladen Krstajić i Vladimir Petković s Japanom, Hrvatskom, Srbijom, odnosno Švajcarskom, izborili su Mundijal u Rusiji.

Nagradu je posebno emotivno doživio Halilhodžić, koji je veliki deo igračke karijere proveo baš u gradu na Neretvi, nastupajući za Velež. U emotivnom naboju nije mnogo kaskao ni Mladen Krstajić.

- Ja sam posle 21 godinu došao na Rondo (kvart u zapadnom delu Mostara). Biću vam iskren da kažem da sam imao razgovore s dotičnim gospodinom (Jozo Pavković, glavni urednik Večernjeg lista BiH) kojeg poznajem, kojega puno cenim i zahvaljujem mu se na pozivu, veličanstvenoj organizaciji. Ali nisam se bojao ovoga sastanka s vama, nego sam se bojao... Tu sam nekad stanovao. I... Bez obzira na to što sam puno vezan uz ovaj grad... - govorio je Vaha jecajući, što je izazvalo veliki aplauz dvorane.

Zlatko Dalić, dobitnik nagrade i selektor Hrvatske Foto: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

- Ovo je moj grad i ne treba ga deliti. Sva tri naroda moraju pronaći dijalog. Da se nađe blagostanje, da se nađe način suživota jer ova civilizacija to i traži. Čitav svet to traži. Bilo je ružnih stvari, međutim treba da gradimo nove mostove, mostove prijateljstva, razumevanja. Dajte ovoj mladosti mogućnosti da radi.

- Ne dozvolite da ponovimo ono što smo doživeli pre nekoliko godina, da se to više nikad u istoriji i životu ne ponovi. A vama političarima: nađite taj kompromis jer je praštanje veličina jednog čoveka, veličina jednog naroda i samo može biti jači u tom praštanju. Ja prvi opraštam iako neke stvari ne mogu zaboraviti. Jer nama je suđeno da živimo i radimo zajedno, da se veselimo. Da igramo fudbal, da igramo košarku, da igramo fudbal jer to čitav svet od nas traži - zaključio je Halilhodžić, koji je potom ustupio mesto Krstajiću, koga je pogodio svojim emotivnim govorom, pa je i naš selektor bio suznih očiju pred publikom.

Vladimir Petković, selektor Švajcaraca Foto: AP/Tanjug

- Poštovane dame i gospodo, politička elito BiH, regije, čast mi je da vas pozdravim, veoma mi je drago što sam deo ove elite i što sam sa učesnicima Mundijala. Hvala Večernjaku na ovom velikom priznanju, ovo je za mene poseban dan. Kao što znate, iz Zenice sam i sticajem okolnosti sam '90-ih prešao u Srbiju, ali kada sam počeo da treniram ui Čeliku, trenirao sam iz ljubavi- kazao je na početku Mladen Krstajić.

- Sanjao sam da igram u Čeliku i zaigram možda u Zenici. Danas, kao selektor Srbije, isto tako nisam očekivao kad sam počeo, da ću doći u ovoj poziciji, počeo sam iz ljubavi i jer volim fudbal. Hvala svima i ponosan sam što dolazim iz moje rodne Zenice. Hvala vam.

VIDEO:Selektor Mladen Krstajić: Kolarov kapiten, Matić zamenik kapitena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velimir CZ

    15. maj 2018 | 23:41

    A zasto Krstajic... On je izborio plasman koliko sam i ja...

  • tito

    15. maj 2018 | 22:57

    Vaha - legendarni golgeter,ljudska veličina,gospodin čovek!!!

  • Sefa STARMO

    15. maj 2018 | 21:58

    Kako si Vaha Imas li daha Jos jedna tekma Na tebe ceka, Gde ti je Emir Taj stari nemir I njega ceka Zelena rijeka. Ja cu biti sjed ja cu biti star Al voljet cu i tad moj Mostar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA