≫ 

Crveno-beli rastužili Marsej: Olimpik se raspao, Grizman doneo pehar Lige Evrope Atletiku! (FOTO)

Dvoboj Atletika i Olimpika u Lionu prošao u znaku tima iz Španije

  • 12

Finale Lige Evrope u Lionu prošlo je u znaku madridskog Atletika, koji je savladao Olimpik sa 3:0!

Imao je Marsej prednost domaćeg terena, meč se igrao u Lionu, ali treća ipak nije sreća za Olimpik. Činilo se od početka se da bi pehar više značio Francuzima, gubili su u finalima Kupa UEFA 1999. i 2004, a sada su izgubili i u novom formatu Lige Evrope!

Atletiko je bio šampion dva puta u poslednjih osam godina, 2010. i 2012, a sada je pokorio Francusku za treći pehar ovog nadmetanja, potpno zasluženo jer je znao da kazni padove koncentracije i preteranu zavisnost od igre Dimitrija Pajea, koji se rano povredio, već u 32. minutu je morao da izađe pri 0:1.

Dva gola postigao je Francuz Antoan Grizman, prvo na pas Gabija, zatim na dodavanje Kokea u 49. minut, a onda je Gabi dokusurio Marsej.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA, Olimpik Marsej - Atletiko Madrid 0:3

Delovalo je od samog početka da će se gledati ravnopravan duel, dok Mandanda nije napravio kobnu grešku.

Prejako je dodao Zambu koji je već bio pod presingom igrača Dijega Simeonea, loše je procenio loptu i samo je otišla do Gabija, kome nije bilo teško da samo doda Grizmanu.

Kada se Antoan nađe u duelu 1 na 1, malo kada greši. Tako je bilo i ovaj put, samo je plasirao loptu pored Mandande, a onda je Marsej doživeo udarac veći od bilo kakvog gola.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Francuski tim je ostao bez lidera Pajea, koji je u suzama i neverici napustio teren, čak je Grizman morao da ga uteši, ali se sve u igri Olimpika raspalo.

Tako je posao Madriđanima bio višestruko olakšan, imali su samo nekoliko puta potrebu da intervenišu, nikakav impuls nije doneo Olimpiku ni Lopez kao prinudna izmena, a kada je u 49. minutu Grizman dao gol za 0:2, niko više nije od navijača ni verovao u podvig.

Brzinska akcija je presekla Marsej, Koke je lukavo uposlio Grizmana za 0:2, pa je ostatak utakmice sveden na rutinu i čekanja kraja, samo je na kratko to uzdrmao džoker Marseja Mitroglu.

 

Pogodio je stativu u 80. minutu meča, Oblaka je naterao da se više angažuje ispred svog gola, ali je za nekoliko promašaja kažnjen Olimpik kada je već bio kraj.

Dotukao je Francuze Gabi pred početak nadoknade, a i sam sudija Kujpers je posle toga jedva dočekao kraj 2. minuta nadoknade da svira kraj.

Finale Lige Evrope:

Atletiko – Marsej 0:3

(Grizman 21, 49, Gabi 89)

Stadion: Grupama, Lion Kapacitet: 58.000 Sudija: Bjern Kujpers (Holandija)

Olimpik Marsej: Mandanda – Sar, Rami, Luis Gustavo, Amavi – Sanson, Zambo Angisa – Tovan, Paje (od 32. Lopez), Okampos (od 55. N'Đije) – Žermen (od 74. Mitroglu)

Atletiko Madrid: Oblak – Vrsaljko (od 46. Huanfran), Savić, Godin, Ernandes – Koke, Saul, Gabi, Korea – Grizman (od 90. Tores), Kosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA