≫ 

Srđan Obradović je "zlatna kopačka" Crvene zvezde: Partizanov novinar žestoko udario po "sudiji manijaku", Superligi...

Željko Pantić izneo teške optužbe na račun uhapšenog sudije

  • 71

Mnogo buke diglo se, s pravom, posle skandala u režiji sudije Srđana Obradovića na utakmici Spartak - Radnički Niš kada je svirao nepostojeći penal i izrežirao pobedu domaćeg tima.

>>> Obradović je najmanji problem: Kako funkcioniše ovaj sistem koji delegira ovakve sudije i daje direktive?

Kontroverzni sudija je dan kasnije priveden na informativni razgovor u jagodinski SUP, a u sredu mu je određen pritvor od 30 dana, međutim strasti se nisu slegle, mnogo je uznemirenih zbog činjenice da se ovakve situacije kao što je ona u Subotici ponavljaju iz kola u kolo u oba najviša ranga fudbalskog takmičenja u Srbiji.

Svoj stav izneo je i poslovično kritični novinar Partizanove televizije Željko Pantić čija će opservacija na Obradovićev lik i delo sigurno izazvati brojne komentare.

- Zlatna kopačka Crvene zvezde Srđan Obradović dopao je zatvora kao Džek Trbosek srpskog fudbala kome je dozvoljeno da se praktično nekažnjeno iživljava gotovo pune dve sezone u ovoj eskalaciji potpunog sloma bilo kakvog sudijskog kriterijuma i bilo kakvog odnosa koji se može smatrati igrom koja se zove fudbal - počeo je Pantić u uvodniku emisije "Partizanov vesnik".

>>> Penal Superliga Srbije: Sudije "krečile" kao nikad, navijači ironično tražili još protiv svog kluba (VIDEO)

Nije samo Obradović bio "na tapetu" kod Pantića, mnogo je odgovornih zbog toga što takav čovek deli pravdu na utakmicama Superlige.

- Ako jedan sudija u savršenoj poziciji na derbiju dozvoli aut od pola metra, gde se lepo vidi da on uopšte nema problem da vidi situaciju jer je golman stajao na gol liniji, ako on daje crvene kartone za izmišljene prigovore za koje niko ne zna zašto ih je dao (protiv Vojvodine sa Zvezdom), ako on postaje jutjub senzacija tako što se iživljava na utakmicama omladinske lige, znači to su neka deca od 15, 16 godina koja trpe čoveka od četrdesetak koji nad njima sprovodi ogoljeni teror. Ako je sve to tako, jako je teško ne zapitati se da li je hapšenje sudije Obradovića konstatacija nikad bolesnijeg stanja u srpskom fudbalu. Sećate se, prošle godine, rekao sam da je sezona kad je Obilić bio šampion piknik u odnosu na sve ovo što gledamo sada i mislim da sve što je rečeno još tada, samo je dobilo na snazi i na kredibilitetu.

Sudiji Srđanu Obradović u usredu je određen pritvor od 30 dana zbog sumnje da je namerno uticao na rezultata utakmice Spartak - Radnički Foto: Marko Todorović

Podsetio je Pantić na još neke "bisere" Obradovića i u nižem rangu.

- Isti taj Srđan Obradović svirao je penal za Dinamo iz Vranja kada se igrač okliznuo, sam pao, ovaj nije znao kome da da žuti karton jer niko nije startovao na igrača. Na kraju je dao golmanu žuti karton zbog prigovora. To je sudija koji je maskota nameštenog prvenstva, maskota jednog potpunog poražavajućeg stanja ka kome klizi domaći fudbal zbog čega ja nemam nijednu dilemu da će ovo sve biti samo gore i gore - izneo je crne slutnje Pantić u opisu sumorne slike našeg fudbala.

- Mi polako klizimo ka tome da će Srđan Obradović biti pravilo, a ne izuzetak. Čak i ljudi koji su u FSS, kao Raka Đurović, oni više ne mogu da sakriju činjenicu da taj Srđan Obradović više nije izuzetak. Mi klizimo ka stanju u elitnom rangu u kome će suđenje u kome lopta prođe kroz noge, a sudija svira penal, igrač se sam saplete i to je penal... Čujete onda da su takve stvari potpuno uobičajene i na utakmicama koje se ne prenose.

Situacija u srpskom fudbalu biće još gora, tvrdi Pantić.

- Klizimo ka stanju u kom ćemo imati ligu koju će igrati deset Radničkih iz Niša, Crvena zvezda, Partizan i možda dva ili tri kluba koja će igrati normalan fudbal. To su trenutno Čukarički, Voždovac i Napredak... I sve će ići ka tome da će se iz nižeg ranga ubacivati jedan po jedan klub i da mi više ne treba ni da igramo to prvenstvo. Jer je u takvom prvenstvu sve jasno. Činjenica da je sve ovo sada urađeno toliko vulgarno samo naglašava ono što sam ranije već rekao - da je sudija Srđan Obradović manijak, i to u kom smislu. Ne u onom da je on budala, kreten, nego manijak, znate... On uživa nad iživljavanju nad igračima tokom utakmice, on uživa...

Poslušajte kompletnu opservaciju Pantića na lik i delo Srđana Obradovića.

VIDEO: Poslušajte intervju Saše Ilića sa kojim smo pričali dan nakon što je potpisao novi ugovor sa Partizanom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mix

    17. maj 2018 | 03:18

    Kad covek cita litanija ovih raznih Kursumlija, bata i frakcija, stavarno s pravom pomisli da je profil navijanja psihopatoloskog karaktera. Da li vi razumete uopste sustinu Panticevog komentara ili sve podredjujete interesu vecnog titularenja vase frajlice? Telegraf je jako skratio njegov komentar u svom komentaru pa je mnogo bolje da se saslusa , tj. odgleda u celini. Tu ce se videti i cuti i bitan naglasak na kljucni izvor ove tragedije srpskog fudbala. Zna se dobro gde se on nalazi i ko mu je rodonacelnik Ovaj sudijski muflon je najmanji problem , on je vrh ledenog brega!

  • Idemo dale pfc

    17. maj 2018 | 06:20

    Al ga pljuju botovi,a covek sve tacno rekao.

  • Звезда$%&*[]{}()+-*®#£&¥*

    16. maj 2018 | 22:45

    Он је један од многих разлога зашто је Звезда велика, а они тако мали, малешни, оволишни!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA