≫ 

Murinjov tužan kraj sezone, Čelsiju FA Kup, Mančester mora na remont! (VIDEO)

Plavci pobedili na "Vembliju" golom Azara iz penala, Kurtoa sjajan na golu "plavaca"

  • 3

Čelsi je uzeo poslednji trofej u engleskom fudbalu za sezonu 2017/2018.

Londonski "plavci" su u finalu FA Kupa savladali Mančester junajted rezultatom 1:0 golom Edena Azara u 22. minutu, kada je isti igrač najpre iznudio, a onda hladnokrvno savladao De Heu sa "kreča".

Antonio Konte je tako, posle titule osvojene minule sezone, u vitrine uneo i trofej namenjen osvajaču najstarijeg takmičenja na svetu, dok će njegov kolega na drugoj strani Žoze Murinjo probati što pre da zaboravi sezonu u kojoj je ostao praznih ruku na svim frontovima.

Pogledajte odlučujući trenutak utakmice na krcatom "Vembliju".

Šah-mat u režiji Belgijanca: Azar i saigrači slave gol protiv Junajteda Foto: Tanjug/AP

Podatak da je Murinjo izgubio prvo Kup finale u Engleskoj, u petom pokušaju, takođe mnogo govori o tome da nija pronašao pravi recept da od postojećeg kadra oformi pravi tim za napad na trofeje.

Iako je do finala Konte u FA Kupu poverenje ukazivao Kabaljeru, za finale je među stative stavio opciju broj jedan, Kurtou, koji se u dva-tri navrata istakao posle opasnih pokušaja igrača Junajteda, pa i on nosi, uz Azara, možda i najveće zasluge što je trofej za spas sezone završio u rukama londonskog tima.

Spektakularan fudbal nismo gledali što je donekle bilo i očekivano s obzirom na Konteovu i Murinjovu filozofiju.

Junajted je imao veći posed, koji, videli smo to i u subotu, po ko zna koji put nije rezultovao šansama i golovima. Svi pokušaji "đavola", među njiam i dva Matićeva šuta sa distance, odbijali su se od Čelsijevu disciplinovanu postavku u svim linijama. Na drugoj strani, Azar i Žiru su retko ulazili u šanse, ali u ovakvom odnosu snaga i jedan gol je napravio veliku razliku - dovoljnu za novi trofej "Abramovičevog čeda".

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    19. maj 2018 | 20:40

    Murinjo je za Srpsku ligu!

  • Xxxxx

    19. maj 2018 | 20:50

    Sada je vreme da potrosi malo vise para negobprethodnih godina za pojacanja a sto je ostao bez icega krivci su drugi.Malo dobija za pojacanja mozda ce sledece sezone biti bolje.

  • Mbappe

    19. maj 2018 | 20:33

    Cist penal ko suza, cak je mogo i crveni pokazati..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA