≫ 

Oproštaj u suzama! Inijesta izašao u simboličnom minutu, Kamp Nou mu do kraja meča skandirao ime (FOTO) (VIDEO)

Publika u Barseloni nikada više neće gledati svog mađioničara u dresu sa brojem osam

  • 1

Kamp Nou se oprostio od svoje legende.

Navijači Blaugrane su priredili prelep oproštaj svom kapitenu Andresu Inijesti, onakav kakav legenda ovog kalibra i zaslužuje. Inijesta ne samo da će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača koji su nastupali za Barselonu, već ga mnogi smatraju i najboljim fudbalerom iz Španije ikada.

Igrači Barselone bacaju u vis svog kapitena Foto: Tanjug/AP

Da podsetimo, on je postigao gol u produžecima finala Svetskog prvenstva 2010. godine kojim je reprezentacija Španije pobedila reprezentaciju Holandije i postala prvak sveta prvi put u svojoj istoriji. Zbog tog pogotka je, na terenima širom Španije, redovno bivao počašćen aplauzima od strane lokalnih navijača.

>>>Inijesta se oprašta i od Španije: Ništa čudno se neće dogoditi!

Navijači su, u njegovu čast, mozaičnom koreografijom napravili prelepu sliku na stadionu Kamp Nou. Zadužio ih je mnogo, devet puta je podigao trofej La Lige i četiri puta trofej Lige Šampiona. Nakon završetka meča sa Real Sosijedadom, imao je čast da podigne pehar namenjenom prvaku Španije, 25. po redu u vitrinama Barselone.

- Nastaviću dalje i nosiću vas sve u srcu zauvek. Prošlo je 22 prelepih godina, punih ponosa, bilo mi je zadovoljstvo da predstavljam ovaj klub. Zahvaljujem vam na svoj ljubavi i poštovanju koje ste mi pružili od kad sam stigao ovde kao dečak, sada odlazim kao čovek - izjavio je Inijesta nakon završetka svog poslednjeg meča.

 

Legenda kluba je zamenjena u 81. minutu utakmice i od tog trenutka, navijači su skandirali njegovo ime dok sudija nije označio kraj meča. Slavlje na stadionu, praćeno pirotehnikom i muzikom, je trajalo još sat vremena nakon završetka utakmice.

Pehar u pravim rukama Foto: Tanjug/AP

Poslednji put je odveo tim do titule Foto: Tanjug/AP

Emotivna koreografija Foto: Tanjug/AP

Inijesta će karijeru nastaviti najverovatnije u Aziji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Makedonac

    21. maj 2018 | 11:16

    Veliki igrac i jos veci covek 👍 Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ga sa kakvom lakocom igra. Visca el Barca ❤💙❤💙❤

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA